Pierre ontwierp de unieke brilberentaart aan de hand van ingrediënten die aansluiten bij het natuurlijke dieet van de dieren. “De reacties waren positief, zowel van de beren als van onze gasten”, vertelt Astrid. “Bij de genodigden valt de combinatie van wortel, walnoten, pompoen en chocolade in de smaak, en zelfs de topping van meelwormen werd gewaardeerd.” Pierre vult aan: “Insecten worden in de toekomst steeds vaker verwerkt in gerechten, een duurzame taart dus.”
In de nieuwe Dierkeuken van DierenPark Amersfoort worden de maaltijden van alle dieren in het park bereid. “Wij zijn het eerste dierenpark in Nederland dat de bezoeker uitnodigt om onze voedselkeuken te betreden. In de Dierkeuken krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en ben je getuige van het hele bereidingsproces: van bereiding van diervoeding tot de afwas”, vertelt Astrid trots. “Ieder dier heeft een aangepast, individueel en afgestemd voeraanbod. Het is dus belangrijk dat het voedsel iedere dag zorgvuldig wordt bereid.” Hoe dit proces in z’n werking gaat, kunnen bezoekers tot in detail volgen. Van luiaards en brilberen tot pinguïns en tijgers; alle menu’s komen voorbij. Ook het Voedselpad, het pad dat naar de Dierkeuken leidt, is onderdeel van de beleving. Via dit pad ontdekken kinderen wat er op het menu van verschillende diersoorten staat. Astrid: “Van kinderen krijgen wij regelmatig de vraag wat de dieren dagelijks eten. Deze nieuwsgierigheid wakkert ons aan om hierover in de Dierkeuken te vertellen.” Bezoekers kunnen de nieuwe Dierkeuken vinden achter Restaurant de Buitenplaats in DierenPark Amersfoort.