Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Pasgeboren prairiehondjes

Op de Prairie van DierenPark Amersfoort zijn pasgeboren prairiehondjes te bewonderen. “Zodra de zon gaat schijnen zien we hun kleine kopjes boven de grond uitsteken”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Wij hebben er al achttien geteld en dat worden er waarschijnlijk nog meer.”

De prairiehondjes worden in zelfgegraven burchten onder de grond geboren en zoeken na een paar weken het zonlicht op. “Hoeveel prairiehondjes er precies zijn geboren is ook voor ons als verzorgers een verrassing”, vertelt de dierverzorger. “Het is dus echt neusjes tellen zodra zij zich boven de grond laten zien.”

De zwartstaart prairiehondjes zijn echte groepsdieren en erg sociaal. “Zij zijn vaak aan het spelen, snuffelen of hun holletjes aan het opschonen”, laat Christel weten. “De vrouwtjes zijn maar één keer per jaar vruchtbaar en de kleintjes worden in de lente geboren, dus wij zaten al even te wachten op de eerste prairiehondjes. Heel leuk dat zij zich nu vlak voor de opening van ons park laten zien.” Vanaf maandag 25 mei is DierenPark Amersfoort weer open voor bezoekers.