Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting

Paaseieren

Pasen staat voor de deur en in DierenPark Amersfoort betekent dit eieren zoeken. “Wij als dierverzorgers kunnen al tientallen eieren tellen bij de vogels, maar ook onze dierbewoners kunnen vandaag op zoek naar eieren”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Zo kregen de stokstaartjes een kleurrijke paasverrassing in hun verblijf.”

In het verblijf stond een mandje met paaseieren op de stokstaartjes te wachten. “Dit is een lekkere traktatie voor deze kleine roofdieren”, aldus de dierverzorger. “Zij eten voornamelijk insecten of muizen, maar een eitje gaat er ook wel in. Drinken doen zij nauwelijks, bijna al het vocht halen zij uit hun eten. Het zijn nieuwsgierige dieren die alles willen onderzoeken, dus zij kwamen al snuffelend af op hun kleurrijke paasontbijt.”

De eieren bij de stokstaartjes zijn zeker niet de enige eieren die nu in het park te vinden zijn. “Onze goudfazanten, Twentse landganzen en parkieten zijn al druk aan het broeden geslagen en de flamingo’s maken een beginnetje aan hun nestheuvels. Ook onze twee hoenderkoeten hebben al een gigantisch nest gebouwd en hopelijk ontdekken wij straks het eerste ei van dit koppeltje”, vertelt de dierverzorger. “Met Pasen voor de deur krijgen onze dieren de lente in de bol en is het broedseizoen echt begonnen in DierenPark Amersfoort.”