Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Paaseieren voor de bavianen en stokstaartjes

Aankomend weekend is het Pasen en daar kregen de dieren in DierenPark Amersfoort vanochtend een voorproefje van.

“Niet alleen mensen vinden het leuk om versierde paaseieren te zoeken, ook dieren zijn daar goed in”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. Zowel de bavianen als de stokstaartjes werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar gekleurde lekkernijen in hun verblijf.

De paaseieren waren nog maar net verstopt, of de bavianen renden het verblijf in om op ontdekking te gaan en van het paasontbijt te genieten. Ook bij de stokstaartjes hielden de eieren niet lang stand. Zodra de eieren waren gevonden, waren de dieren druk bezig de eieren open te maken, die op te eten of ermee te spelen. “In de gekookte eieren zitten allerlei voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid. Zo is dit paasontbijt niet alleen vrolijk, maar ook nog eens goed voor de dieren”, laat de dierverzorger weten.

De gekleurde eieren zorgen voor een vrolijke start van het paasweekend dat voor de deur staat. “De bavianen en stokstaartjes deden vanmorgen een leuke ontdekking, maar ook bezoekers kunnen de hele meivakantie op zoek gaan naar eieren in ons park”, vertelt Thijs. “De pinguïns, Japanse kraanvogels en andere dieren zijn druk aan het broeden geslagen. Kleine kinderen leren in de meivakantie alles over vogeleieren, bijen en het buitenleven tijdens Boerenleven in ons park.”