Koop je tickets

Spreekbeurt

Wanneer zwierven er dino’s rond? Wat moet je doen als dierverzorger? Hoe ver kan de tijger springen en waarom heeft de giraffe zo’n lange nek? Lees er alles over in de spreekbeurten van DierenPark Amersfoort.

Download hier de spreekbeurten!

Dierverzorger

In DierenPark Amersfoort leven 115 verschillende diersoorten. Al die diersoorten hebben iedere dag verzorging nodig, zoals eten en een schone slaapplaats. Hiervoor werken ruim dertig dierverzorgers in het Amersfoortse park. Download.

Dino’s

Eigenlijk weten de onderzoekers niet precies hoe de dinosauriërs eruit zien. Alle gegevens die zijn verzameld, komen van gevonden botten en tanden. Download.

Giraffe

Giraffen vallen erg goed op door hun lengte, deze dieren kunnen wel 5,5 meter lang worden! Naast hun lengte zijn ook hun vlekken erg bijzonder. Ieder dier heeft een ander patroon en geen één giraffe is dus hetzelfde. Download.

Olifant

Olifanten zijn slurfdieren. De slurf is een vergroeiing van hun neus met de bovenlip. Aan het uiteinde van de slurf zitten twee ‘vingers’. Olifanten kunnen van alles met die handige slurf! Download.

Neushoorn

De Indische neushoorn wordt ook pantserneushoorn genoemd. De dikke huid lijkt op een stevige en harde beschermlaag, maar is eigenlijk heel erg gevoelig voor bijvoorbeeld insectenbeten en zon. Download.

Tijger

Siberische tijgers zijn de grootste en zwaarste tijgers, makkelijk tijdens het vangen van prooien. Grote poten en scherpe nagels kunnen zij tijdens het jagen ook goed gebruiken. Download.

Kleurplaten


De Prairie Kleurplaat