Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Olifantje geboren

Olifant Kina is bevallen van een jong! Op 12 november 2020 rond de klok van 10.00 uur is er een kleine reus ter wereld gekomen. Extra bijzonder, want meestal worden olifanten in de nacht geboren.

Een reuzenbevalling!

Na een dracht van bijna 22 maanden was het zover: olifant Kina is bevallen van een kleine reus. Dat is niet niks, want een olifantje weegt bij de geboorte al zo’n tachtig kilo!

Welkom, kleine reus

Moeder Kina en de kleine reus maken het goed. Het jong heeft al gedronken bij de moeder en de eerste stapjes zijn gezet. Onze dierverzorgers hebben het olifantje voor het eerst zien plassen en daarom weten we het geslacht van het kalfje! Het jong is een koetje, een vrouwtje dus, en heeft de naam Yindi gekregen. Deze Aziatische naam betekent ‘zilver meisje’. Je kunt de naam ook vertalen als ‘de zon’, die betekenis is extra bijzonder in deze moeilijke tijden.

Het kleintje bewonderen

Wil je ons park speciaal voor het olifantje bezoeken? Houd er dan rekening mee dat je geluk moet hebben om het kalfje te kunnen spotten. Wegens de huidige RIVM-maatregelen is het binnenverblijf maar af en toe en niet iedere dag open en kun je daar enkel een kijkje nemen onder begeleiding van een gids. Let op: er is een beperkte capaciteit. Daarnaast zal het jong, als de weersomstandigheden het toelaten, samen met de kudde dagelijks even het buitenverblijf ontdekken. Je kunt het olifantje sowieso altijd bewonderen via de live webcams van ons park!

Reserveer je bezoek vooraf online, ook als je abonnementhouder bent of al een ticket hebt.

KOOP JE TICKETS

Steun de Aziatische olifant

Wil je de Aziatische olifant helpen? Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund ondersteunt projecten over de hele wereld die zich bezighouden met natuurbescherming. De opbrengst gaat onder andere naar het beschermen van het leefgebied van de olifanten in India. Daarnaast kun je met jouw donatie een bijdrage leveren aan het in stand houden van een vitale populatie Aziatische olifanten. Zo’n 25 procent van de jonge olifanten tussen de één en acht jaar overlijdt nu namelijk aan EHHV (Elephant Edotheoliotropic Herpes Virus). Met jouw donatie kan je dus ook het fonds Vrienden Diergeneeskunde de Aziatische olifant helpen helpen bij het ontwikkelen van een werkzaam vaccin.