Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Olifantje geboren

In DierenPark Amersfoort is vanochtend olifant Kina bevallen van een kleine reus. “Rond 10.00 uur kwam het olifantje ter wereld. Bijzonder, want meestal worden olifanten in de nacht geboren”, vertelt dierverzorger Rob Saris. Moeder Kina en haar kalf maken het goed.

“Het olifantje heeft al gedronken en Kina houdt haar jong goed in de gaten”, vertelt de dierverzorger. “Het is het tweede jong van Kina, dus zij weet nu goed wat het moederschap inhoudt.” Onze dierverzorgers hebben het olifantje vrijdag voor het eerst zien plassen en daarom weten we het geslacht van het kalfje! Het jong is een koetje, een vrouwtje dus, en heeft de naam Yindi gekregen. Deze Aziatische naam betekent ‘zilver meisje’. Je kunt de naam ook vertalen als ‘de zon’, die betekenis is extra bijzonder in deze moeilijke tijden.

Op dit moment is DierenPark Amersfoort tijdelijk gesloten in verband met de huidige RIVM-maatregelen en is het pasgeboren jong dus nog niet in het park te bewonderen. “Wel kan iedereen de eerste stapjes van het kalf bekijken via de live webcams”, vertelt Rob. Als het park weer de deuren opent, zal het olifantje af en toe te zien zijn in een veilige 1,5 meter-openstelling. Op een aantal momenten kunnen bezoekers in kleine groepjes en onder begeleiding van een gids het binnenverblijf betreden. Daarnaast zal het jong, als de weersomstandigheden het toelaten, samen met de kudde, dagelijks even het buitenverblijf ontdekken. “Als bezoeker moet je straks dus een beetje geluk hebben om het kleintje te kunnen spotten”, legt de dierverzorger uit.

Vreugde en verdriet liggen deze weken dicht bij elkaar in het park. De ontsnapping en het gemis van de twee chimpansees heeft grote impact op de dierverzorgers en andere medewerkers. “Het verdriet is groot, maar deze olifantgeboorte is een lichtpuntje voor alle betrokkenen in deze moeilijke tijd”,  vertelt Rob. Tot en na de heropening van het park, kunnen bezoekers het jong en de olifantenkudde al bewonderen via de webcams van DierenPark Amersfoort.