Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Olifanten stormen op kerstbomen af

In ons park krijgen afgetuigde kerstbomen vandaag een bijzondere bestemming.

“Het verblijf van de leeuwen, beer, bavianen en olifanten werd vandaag opgefleurd door groene sparren”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Wij geven deze kerstbomen als verrijking aan de dieren.”

Verrijking wordt aan de dieren gegeven om hun natuurlijke gedrag te stimuleren. “In de natuur komen dieren ook dagelijks dingen tegen die zij niet kennen. Iets nieuws in het verblijf van deze dieren prikkelt hun nieuwsgierigheid”, legt Marc uit. “Niet alleen de takken zijn wonderschoon om aan te snuffelen, de boom zelf is ook een fijne krabpaal of een leuk stuk speelgoed. In de bomen verstoppen wij als verrassing vlees voor de roofdieren of lekker fruit voor de bavianen.”

Vandaag kunnen bezoekers tijdens openingstijd van DierenPark Amersfoort hun kerstboom inleveren en meteen met eigen ogen zien hoe de dieren op hun cadeaus afstormen. “De beer kwam voorzichtig kijken waar die sterke geur ineens vandaan kwam”, vertelt Marc. “De bavianen sprongen juist bovenop de bomen, waar lekkers in te vinden was. Ook de twee jonge olifanten stormden dolenthousiast op hun nieuwe speeltje af.” De komende dagen worden verschillende dieren verrast met kerstbomen in DierenPark Amersfoort.