Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Olifant Thabo jarig

DierenPark Amersfoort viert vandaag de eerste verjaardag van olifant Thabo. Als ontbijt kreeg hij deze ochtend een olifantentaart gemaakt van verse groenten en hooi. “Thabo is een gezonde jonge olifant en heeft het erg naar zijn zin samen met oma, moeder en de rest van de olifantenfamilie”, vertelt dierverzorger Rob Saris. “Hij groeit als kool en is inmiddels al net zo groot als zijn half jaar oudere nichtje.”

Om de verjaardag van het olifantenbulletje te vieren, verrasten de dierverzorgers de jonge Thabo met een olifantentaart in het buitenverblijf. “De olifanten hadden al snel door dat er buiten iets stond te gebeuren en toen de deuren opengingen, holden zij meteen naar de taart toe om het lekkers op te eten”, vertelt Rob. “De kleine Thabo moest zijn verjaardagstaart dus netjes delen met de rest van de familie.”

Vandaag precies een jaar geleden verwelkomde ons park olifant Thabo, waarbij heel Nederland live kon meekijken met de geboorte. “Inmiddels is de jonge olifant al een stevig bulletje van naar schatting zo’n 450 kilo”, vertelt Rob. “Hij is rond en gezond en gedraagt zich als een echt mannetje.” Met de komst van Thabo vorig jaar is DierenPark Amersfoort de enige Nederlandse dierentuin waar vier generaties olifanten samenleven.