Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Nog even wachten

De dierverzorgers in DierenPark Amersfoort wachten er al weken op: de geboorte van een olifantenjong. “Moeder Indra kan nu echt elk moment bevallen van een kalf”, vertelt dierverzorger Rob Saris. “Maar het blijft nog even spannend, want het olifantje laat langer op zich wachten dan wij dachten.”

In afwachting van de bevalling slapen de dierverzorgers al een aantal weken geregeld bij de olifanten. “Telkens als het zover lijkt te zijn, pakken wij als dierverzorgers onze hangmat uit de kast en slapen wij om de beurt bij de olifanten”, aldus de dierverzorger. Tot nu toe wordt het geduld van de verzorgers nog op de proef gesteld. “Olifantenmoeder Indra zelf is op het moment rustig, maar sinds een paar dagen zien wij wel dat de dochter van Indra haar niet meer alleen wil laten. Dit kan een teken zijn dat de bevalling er nu toch echt aankomt.”

Een olifant is tussen de twintig en tweeëntwintig maanden drachtig. “Indra is nu net over haar 21e maand heen en het is in het verleden gebleken dat Indra precies rond deze dagen haar jong wierp.”, vertelt Rob. “Wij als dierverzorgers zijn er in elk geval helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om het kalf te verwelkomen.” De olifantenfamilie is live te zien via de webcams van DierenPark Amersfoort.