Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Gepassioneerde kennismaking

Sinds vanmorgen heeft de hoenderkoet in DierenPark Amersfoort gezelschap gekregen van een vrouwtje. De nieuwe hoenderkoet werd vanmorgen geïntroduceerd bij het mannetje dat sinds mei in osnhet Amersfoortse park leeft. “Nieuwsgierig keek het mannetje toe toen er ineens een dame zijn verblijf binnenstapte”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Al snel begonnen de twee flinke kreten te slaken en was de kennismaking in volle gang.”

Hoenderkoeten staan erom bekend dat zij hard kunnen schreeuwen, daarom worden zij in het Engels ook wel ‘screamer’ genoemd. “Een kennismaking tussen twee hoenderkoeten kan er gepassioneerd aan toe gaan”, legt Marc uit. “Deze twee hoenderkoeten deden hun naam eer aan. Na een voorzichtige toenadering besloten de twee om een keel op te zetten. Het mannetje kwam het vrouwtje al snel van dichtbij bekijken.”

Van tevoren zijn er tijdelijke zichtbarrières in het verblijf geplaatst, zodat de hoenderkoeten zich even terug kunnen trekken als zij dit willen. “We zagen dat het nieuwe vrouwtje hier gebruik van maakte, maar even later gluurde zij toch weer nieuwsgierig om het hoekje richting haar mannelijke wederhelft”, aldus Marc. “Het is nu afwachten of het mannetje en het vrouwtje een goede klik hebben, maar de kennismaking is in elk geval in volle gang.” De twee hoenderkoeten zijn te bewonderen vlakbij de ingang van ons park.