Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Date voor siamang Ella

Een leuke kennismaking in DierenPark Amersfoort: het siamangvrouwtje heeft gezelschap gekregen van een nieuwe mannetjesaap. De twee hebben een klik. “Bij siamangs merk je dat aan het gezang van de apen, elk koppel zingt een eigen lied”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Deze twee zijn hard aan het oefenen op hun gezamenlijke liefdeslied.”

De nieuwe mannetjesaap lijkt de goedkeuring van dame Ella te krijgen, de twee apen zoeken elkaar steeds vaker op. “Dit is leuk om te zien, want het is natuurlijk altijd afwachten of de siamang-apen een klik hebben”, vertelt de dierverzorger. “Bij het mannetje dat wij vóór deze nieuwkomer voorstelden, sprong de vonk niet over. Wij hebben dus een nieuwe date voor onze vrouwtjesaap georganiseerd. Gelukkig lijkt het erop dat deze twee singles elkaar mogen, je zou haast zeggen dat zij aan het flirten zijn geslagen.”

Om hun territorium te markeren, geven siamangs regelmatig een concert. Dit begint met lage tonen, gaat over in schreeuwen en eindigt met hoog soort gelach. “Het nieuwe mannetje laat al flink van zich horen, bovenin een boom in zijn nieuwe verblijf”, aldus Willem. “Het vrouwtje begint steeds vaker mee te zingen. Hopelijk kunnen wij straks genieten van een duet van de siamangs in ons park en zelfs daarbuiten.” Het koppel in wording is steeds vaker samen buiten te zien in ons park.