Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Nieuw galagokoppel

In DierenPark Amersfoort zijn twee nieuwe galago’s te bewonderen. “Wij mochten een koppeltje Senegal galago’s verwelkomen in ons park”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “Deze halfaapjes zijn ’s nachts actief en te bewonderen in ons nachtdierenverblijf, waar het overdag donker is.”

Het koppeltje galago’s is op dit moment aan het wennen aan hun nieuwe verblijf in het Amersfoortse dierenpark. “De twee zijn al nieuwsgierig op ontdekkingstocht door de takken en bladeren van hun verblijf, dat zij delen met de kleine plompe lori’s”, aldus Thijs. “Om hun territorium af te bakenen, plassen zij over hun eigen pootjes heen. Dat geeft meteen extra grip bij de enorme sprongen die zij kunnen maken.”

De Senegal galago’s komen voor in Afrika. “Zij hebben nachtogen met een reflecterend laagje, daarom zijn hun ogen vaak het eerste dat je ziet als je hen in het donkere nachtdierenverblijf wil spotten”, laat Thijs weten. “Toch zijn het hun oren die hen het meest helpen in hun zoektocht naar eten. De insect-etende halfaapjes kunnen zelfs een fruitvliegje voorbij horen komen.” Het nachtdierenverblijf is op dit moment beperkt open; Gidsen leiden kleine groepjes bezoekers rond in De Nacht in DierenPark Amersfoort.