Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting

Nieuw: neushoorn-zonnebrandcrème

Dat je je op zomerse dagen moet insmeren tegen de zon, dat weten de neushoorns in ons dierenpark maar al te goed. “Lopen de temperaturen op, dan smeren zij zich in met speciale neushoorn-zonnebrandcrème: een dikke laag modder”, vertelt Carlijn Speksnijder van Dierverzorging. “Vanaf vandaag is deze zonnebrandcrème ook te koop in ons park, zolang de voorraad strekt. De opbrengst gaat naar het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund, dat zich inzet voor de dieren in het wild.”

Het mengsel van leem en water werkt beschermend tegen de zon. “Neushoorns nemen graag een modderbad, omdat dit verkoeling geeft maar ook omdat het de huid beschermt tegen uitdroging en steekvliegen”, legt Carlijn uit. “Hun dikke pantserhuid lijkt heel stevig, maar is erg gevoelig voor insectenbeten en de zon. Gelukkig hebben zij hier zelf een wondermiddel op gevonden. Onze neushoorns geven het goede voorbeeld door zich goed in te smeren en zo zie je maar weer: je kunt een hoop leren van de dierenwereld.”

Vanaf vandaag zijn de potjes neushoorn-zonnebrandcrème te koop in het ons park. “Je beschermt hiermee jezelf én de dieren in het wild. Alle opbrengst gaat namelijk naar het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund, dat projecten steunt die zich inzetten voor natuurbescherming”, vertelt Carlijn. Of de crème net zo goed werkt als gewone zonnebrandcrème? “Met warm weer moet je je natuurlijk sowieso goed insmeren. Maar een extra laagje neushoorn-zonnebrandcrème op je gezicht geeft naast bescherming ook dubbel zo leuke foto’s bij onze dieren.” De neushoorn-zonnebrandcrème is voor € 4,95 te koop in onze Jungleshop, zolang de voorraad strekt.