Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Natuurbeschermingsproject rode panda grote winnaar in Wilde Wildlife Week

De natuurorganisatie die de rode panda in Nepal beschermt, komt als winnaar uit de bus na de stemmentelling in DierenPark Amersfoort. De rode panda nam het op tegen de hyena en de giraffe.

In de voorjaarsvakantie, tijdens de Wilde Wildlife Week, brachten kinderen massaal hun stem uit op een van de drie natuurbeschermingsprojecten. “Dankzij onze bezoekers ontvangt het Red Panda Network 10.000 euro extra van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund om stroperij en habitatverlies tegen te gaan”, vertelt projectleider Carlijn Speksnijder.

Het rode pandaproject won met een klein verschil van de hyena. Ruim 1.300 bezoekers brachten hun stem uit, bijna 500 stemmen waren voor de rode panda. “De drie natuurbeschermingsorganisaties ontvangen het hele jaar steun van het Wildlife Fund. Gelukkig staan het hyena- en giraffenproject daarom niet met lege handen”, legt Carlijn uit. Het Red Panda Network zet zich in voor de bescherming van de rode panda. Stroperij en het verlies van de leefomgeving door bomenkap vormen grote bedreigingen. Mede dankzij de steun van de het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund kweekt de natuurorganisatie, in samenwerking met de lokale bevolking, nieuwe bomen en plant deze in natuurgebieden. Educatie aan kinderen speelt hierin ook een prominente rol.

Het Red Panda Network zet zich in voor de bescherming van de rode panda.

In de voorjaarsvakantie organiseerde DierenPark Amersfoort de Wilde Wildlife Week, die volledig in het teken stond van natuurbescherming. Er stonden drie projecten centraal: de rode panda, de hyena en de giraffe. DierenPark Amersfoort inspireert kinderen om zich in te zetten om de natuur te beschermen, dichtbij en ver weg. Carlijn: “Wij zijn blij dat het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund een mooie, financiële bijdragen levert en dat we tegelijkertijd (jonge) bezoekers een rol geven tijdens de stemming.” In het DierenDoolhof in DierenPark Amersfoort ontdekken bezoekers alles over bedreigde dieren en hoe zij in actie kunnen komen.