Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Meer dan duizend bomen geplant in leefgebied luiaard door inzamelingsactie

De inzamelactie van petflessen door DierenPark Amersfoort Wildlife Fund is een groot succes. Sinds het begin van het jaar is er al ruim 4.800 euro aan statiegeld ingezameld door bezoekers van DierenPark Amersfoort. Het is een tussenstand, de actie loopt tot en met het einde van het jaar. Het fonds doneert dit jaar de volledige opbrengst aan Proyecto Titi, een Colombiaanse natuurorganisatie die het leefgebied van onder andere de luiaard beschermt. “Met deze opbrengst kunnen al 1.057 jonge bomen worden geplant om het natuurgebied te beschermen”, vertelt Elise van Schaik, projectmedewerker van het Wildlife Fund. “Elke petfles telt.”

Proyecto Tití legt haar focus op natuurbehoud in Colombia. In augustus start het regenseizoen. Dan plant de organisatie 12.000 jonge bomen. “Het planten van één boompje kost vijf Amerikaanse dollar, omgerekend is dat ongeveer 4,58 euro. Dit betekent dat er dit jaar ruim duizend bomen kunnen worden geplant met de opbrengst van de ingeleverde flessen. “De donaties van de petflesjes hebben een aanzienlijke impact”, vertelt Elise. “Met slechts één flesje of blikje helpen bezoekers al mee aan het beschermen van de luiaard en andere dieren in hun natuurlijke habitat.”

Meer dan duizend bomen geplant dankzij bezoeker in Colombia door petflessenactie DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

Het werk van Proyecto Tití strekt zich verder uit dan alleen herbebossing. De organisatie is actief betrokken bij het creëren van beschermde gebieden, het geven van voorlichting aan de lokale bevolking en het recyclen van plastic. Verder zorgt het project ervoor dat de aangeplante boompjes goed groeien en worden verzorgd. Elise roept bezoekers op om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Maar mochten zij petflessen in huis hebben, kunnen zij deze flessen inleveren in DierenPark Amersfoort. Deze flessen worden vervolgens gerecycled. Elise: “Tot en met het einde van het jaar kunnen de flesjes worden gedoneerd in de speciale kliko’s in het park.”