Tickets Tot € 2,- korting
Tickets Tot € 2,- korting

Maraboekuikens oefenen om nest uit te vliegen

De maraboekuikens in ons park fladderen erop los en kunnen elk moment hun nest uitvliegen. “De kuikens zijn bijna drie maanden oud en doen dappere pogingen om het nest te verlaten”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “De twee zijn veel aan het oefenen en stijgen al steeds vaker op uit het nest.”

De twee Afrikaanse maraboekuikens verliezen hun dons en zijn de afgelopen maanden flink gegroeid. “Zij worden met de dag groter en sterker en krijgen een volwassen verenkleed”, laat Marc weten. “De nesten van de maraboes worden hoog in de bomen gebouwd. De kuikens zijn nu hun vleugels aan het trainen en hard aan het fladderen om hun nest uit te vliegen en Snavelrijk te verkennen. Dat is natuurlijk best spannend als je bedenkt dat hun nest letterlijk méters boven de grond zit.”

Tot het moment van uitvliegen verzorgen de ouders de kuikens. “Zij brengen om beurten prooidieren naar de jongen om aan te sterken. De kuikens hebben net nog dat laatste stukje kracht en zelfvertrouwen nodig om hun vleugels te spreiden en de sprong te wagen”, aldus de verzorger. “Wij verwachten dat we de jonge maraboes een dezer dagen kunnen zien rondvliegen.” De Afrikaanse maraboes zijn samen met vale gieren, pelikanen en andere vogels te vinden in Snavelrijk, onze doorloopvolière.