Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Leeuwinnen trappen af

Vanavond staan de Oranjeleeuwinnen in de halve finale tijdens het WK Voetbal, maar ook de leeuwinnen in ons park kunnen er wat van. Zij trapten vandaag de halve finale af met een balletje in het leeuwenverblijf.

“Wij gaven onze twee vrouwtjesleeuwen een voetbal om de wedstrijd mee af te trappen”, vertelt dierverzorger Rob Holterman. In de voetbal zat lekkers verstopt. “Onze leeuwinnen houden van een eerlijk spel, dus daarom kregen zij allebei hun eigen bal.”

“Wij geven onze dieren vaak nieuwe dingen, zoals een stuk touw of een bal. Daar worden zij nieuwsgierig van én zij leren creatief om te gaan met hun vondst”, laat Rob weten. “Door eten in de bal te stoppen moeten zij hun best blijven doen voor hun voedsel.”

De voetbal werd al snel aan stukken gescheurd om het vlees te verorberen. “Het echte voetballen kunnen we beter aan de Oranjeleeuwinnen overlaten”, aldus de dierverzorger. “Toch zijn leeuwinnen echte teamsporters: in de natuur gaan zij vaak samen op jacht en zij zijn erg goed op elkaar ingespeeld als zij in de aanval gaan. Hopelijk zetten de Nederlandse dames vanavond net als onze leeuwinnen hun tanden erin, op naar een plekje in de finale!”