Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Olifant Kyan vertrekt

Ons olifantenmannetje Kyan is in de pubertijd gekomen. Bij olifanten betekent dit dat zij zich steeds meer afzonderen van de familiegroep. Inmiddels is het tijd voor Kyan om op eigen benen te staan. Daarom zal hij binnenkort naar een andere dierentuin vertrekken. Zijn vertrek staat gepland op maandag 2 maart 2020.

Als olifantenbullen oud genoeg zijn, zoeken zij als mannetjes elkaar op of leven zelfstandig. Ook de dames uit de kudde sturen de jonge mannen steeds vaker op pad. Kyan staat daarom samen met olifantenbul Maurice. Dat is goed voor hem én voor de kudde.

Op eigen benen

Kyan is er klaar voor om zijn familie te verlaten en op eigen benen te staan. Wij hebben een mooie en geschikte plek voor hem gevonden in de Veszprem Zoo in Hongarije.

Goed voorbereid

De dierverzorgers hebben olifantenbul Kyan goed voorbereid op zijn vertrek. Om alvast te wennen aan het transport, droeg Kyan de afgelopen tijd een voetring. Deze droeg hij telkens aan een andere voet, zodat de ring straks geen verrassing is als hij op weg gaat. Ook heeft hij geoefend met in de transportwagen lopen. Zo is hij er helemaal klaar voor om op weg te gaan naar zijn nieuwe onderkomen.