Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Kleine luiaard geboren

“De kersverse moeder kwam opeens zo voor mij hangen dat het bijna leek of zij haar jong graag even wilde laten zien”, vertelt Mirthe Wesbonk. “Een erg leuke verrassing zo rond de kerstdagen.”

Vrolijk geboortenieuws: luiaard Amaka draagt een kleintje bij zich. Niet zo lang geleden nam het luiaardvrouwtje afstand van haar oudere zoon, wat een teken kan zijn dat er een nieuw jong op komst is. “Wanneer een luiaard een kleintje verwacht, wordt het oudere jong uit huis gestuurd. Het mannetje woont nu verderop in het nachtdierenverblijf”, legt Mirthe uit. “Nu heeft moeder Amaka alle tijd en aandacht voor het grootbrengen van de nieuwe aanwinst.”

Het geslacht van de nieuwkomer is nog niet bekend. “Wij laten moeder en jong rustig bijkomen. Over een tijd zullen wij wat haren van het jong voor geslachtsbepaling onderzoeken. Je kunt het verschil tussen een mannetje of vrouwtje bijna niet zien, dus dat moet blijken uit de DNA-test”, vertelt Mirthe. “Het belangrijkste is dat alles goed lijkt te gaan met moeder en jong.” Het kleintje is op moeders buik te zien in De Nacht in DierenPark Amersfoort, waar ook vader Quasimodo woont. In dit gebied is het overdag donker en lopen bezoekers tussen verschillende nachtdieren.