Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Kinderen steken neus in olifantenpoep

Zeven kinderen staken vandaag hun neus in de olifantenpoep samen met de dierenarts van DierenPark Amersfoort.

“Olifantenpoep is een stuk nuttiger dan je denkt en daar leren de kinderen vandaag alles over”, vertelt dierenarts Willem-jan Kitslaar. “Poep is een belangrijk thema, daarom staat de hele voorjaarsvakantie in het teken van Poep & ZOO.”

 De dierenarts van de Amersfoortse dierentuin gaf de kinderen vandaag een speciale tour in het buitenverblijf van de olifanten. “Een kleine voorjaarsschoonmaak was nodig, want een volwassen olifant poept per dag zo’n anderhalve kruiwagen vol”, legt Willem-jan uit. “Na het scheppen van de drollen bogen wij ons samen over deze dampende hopen. Wat kun je via de drol ontdekken over het dier? Zo blijkt dat olifantenpoep eigenlijk heel nuttig is: je kunt hiermee vuur aansteken, je planten laten groeien en zelfs energie opwekken.”

De dierenarts zelf zit bijna dagelijks met zijn neus in de poep. “In mijn laboratorium onderzoek ik via de ontlasting hoe gezond de dieren zijn. Wekelijks krijg ik zo’n vijf tot tien poepmonsters van de dieren binnen en daar kan ik heel veel informatie uit halen”, aldus Willem-jan. “Poep is dus veel meer dan die stinkende hoop die je snel door het toilet spoelt; met die boodschap gaan de kinderen vandaag naar huis.” De eenmalige rondleiding met de dierenarts vond plaats in het kader van Poep & ZOO, een programma dat tussen 16 februari en 3 maart te bezoeken is in DierenPark Amersfoort.