Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Kinderen maken eigen dierentuin

DierenPark Amersfoort helpt kinderen om van hun buurt een betere leefomgeving voor de dieren te maken. Met speciale knutselpakketten kunnen zij aan de slag met het maken van onder andere insectenhotels, vlinderhuizen en vogeltaartjes. “De schoonheid van de natuur is niet alleen in Afrika en Azië te vinden, maar ook veel dichter bij huis”, legt educator Carlijn uit. “Je tuin of je balkon zijn belangrijke leefgebieden voor de mus, dagpauwoog en lieveheersbeestje.”

“Wij worden geïnspireerd door het enthousiasme en de energie van kinderen en proberen hen op onze beurt weer te inspireren om zich in te zetten voor een wereld waar ruimte is voor dier en mens”, vertelt Carlijn. “Nu het dierenpark tijdelijk is gesloten, vinden wij het tof dat kinderen samen met hun ouders zich spelenderwijs inzetten voor de natuur in eigen omgeving. Gelukkig is er steeds meer oog voor de dieren rondom het huis en dragen wij hier graag ook een steentje aan bij.”

Tijdens deze derde lockdown heeft het dierenpark educatieve knutselpakketten en spelletjes gelanceerd waarmee kinderen spelenderwijs alles te weten komen over de dierenwereld dichtbij en verder weg van huis die gratis zijn te downloaden. “De bassischolen gaan volgende week weer van start, maar kinderen kunnen nu alvast bijspijkeren op een manier die past bij het dierenpark; actief en met een glimlach”, zegt Carlijn. “Maar de leukste manier blijft natuurlijk een bezoek aan DierenPark Amersfoort zelf, hopelijk is dat snel weer mogelijk.”