Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Kerstkransen voor de dieren

De dieren in DierenPark Amersfoort worden vandaag verrast met een bijzondere vervroegde kerstmaaltijd.

“Tijdens de donkere dagen voor kerst trakteren wij de Siberische tijgers, rode panda’s en brilberen op reusachtige, voedzame kerstkransen als voorlopers van een kerstmaal. “Afhankelijk van de diersoort vinden de dieren tussen de dennentakken en cornus onder andere appels, bamboe, kokosnoten en stukjes vlees”, legt dierverzorger Saskia Visser uit. “Zo krijgen zij niet alleen een gezonde lekkernij, maar ook een enorme verrijking voorgeschoteld.”  

De tijgers stormen direct op de kerstkrans af en beginnen deze te verscheuren om het vlees te pakken te krijgen. “Niet bepaald een liefelijk kersttafereel, maar wel spectaculair”, vertelt Saskia. “Onze nieuwste dierbewoners, de brilberen, zijn ontzettend nieuwsgierig en onderzoeken de smakelijke hapjes vol interesse. De twee broertjes slepen de krans door hun verblijf, voordat zij aan hun maal beginnen. Hun kransen bestaan onder meer uit witlof, peer en wilgentakken. De rode panda’s gaan een stuk rustiger met hun traktatie om. “Zij plukken er eerst voorzichtig stukjes fruit en bamboe uit om er vervolgens heerlijk van te smullen.” 

“Het is mooi om te zien hoe enthousiast de dieren hun bijzondere maal opeten, maar ook hoe actief zij met de kransen bezig zijn”, legt Saskia uit. “De kerstkransen hebben voor de dieren duidelijk een andere rol dan voor ons, maar het plezier is zeker niet minder groot”. Voor het ultieme kerstgevoel zijn ook de bezoekers van harte welkom in ons park, helemaal tijdens de Warme Winterweken. Tijdens dit doorstroomevenement in de open lucht is het park omgetoverd tot een magische, winterse dierenwereld. De bezoeker komt in de kerstvakantie van alles te weten over de dierbewoners in de winter in een park vol met onder andere duizenden lichtjes, kerstbomen, livemuziek, foodtrucks en zelfs sneeuw.