Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Kerstbomen voor de dieren

De dieren in DierenPark Amersfoort krijgen vandaag een bijzondere en toepasselijke verrassing: kerstbomen.

“Driekoningen is traditioneel gezien de dag dat je je kerstboom buiten de deur zet, maar in het dierenpark houden wij de bomen nog even. Voor onze leeuwen en kamelen zijn de bomen ideale verrijking”, legt dierverzorger Marc Belt uit. “De kerstbomen stimuleren namelijk het natuurlijk gedrag van deze dieren.”

“Het is mooi om het enthousiasme van de leeuwenwelpen te zien als zij de bomen in het verblijf ontdekken”, vertelt Marc. “De leeuwenwelpen zagen namelijk nog nooit eerder een kerstboom en beginnen al snel met de bomen te stoeien en hun scherpe klauwen in de stammen te zetten. Voor de kamelen zijn de bomen dan weer een traktatie; zij eten de takken helemaal kaal.”

Voor de kerstvakantie stonden de Warme Winterweken op de planning, maar die gingen niet door wegens de geldende lockdownmaatregelen. “Bezoekers hebben deze vakantie dus niet kunnen genieten van het winters aangeklede park met onder andere veel kerstbomen. Het is daarom extra fijn dat de dieren nu wel veel plezier aan de bomen kunnen beleven”, legt Marc uit. Vanaf zaterdag 15 januari hopen wij weer bezoekers te mogen verwelkomen in DierenPark Amersfoort.