Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Kameeltje geboren

Op hun ochtendronde door DierenPark Amersfoort deden de dierverzorgers een verrassende ontdekking in het verblijf van de kamelen. “Onze kameel Rosa is bevallen van haar eerste jong”, vertelt dierverzorger Corine de Ruiter. “Het jong is sterk en gezond; het is een merrie en zij heet Roxy.”

Het kameeltje is haar nieuwe verblijf al volop aan het verkennen. “De pasgeboren merrie deed al snel de eerste stapjes achter moeder aan”, laat de dierverzorger weten. “Het was voor moeder Rosa even wennen, omdat het haar eerste jong is, maar al snel kwam haar moederinstinct naar boven. Zij beschermt haar jong heel goed en laat haar volop drinken.” 

De kleine merrie is het tweede kameeltje dat is geboren in korte tijd. “Twee weken geleden kregen wij er een hengstje bij, Finn”, vertelt Corine. “Aan de bulten op zijn rug kun je zien dat hij net iets ouder is. Als een kameel wordt geboren zijn de bulten nog helemaal plat, langzaam groeien deze uit tot de typische kamelenbulten zoals wij die kennen.” De twee jonge kameeltjes zijn nu in de lentezon samen hun verblijf aan het verkennen in DierenPark Amersfoort.