Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

prairiehondjes geboren

Op de Prairie duiken sinds kort ook kleine prairiehonden op.

“Wij hebben erg leuk geboortenieuws, want wij hebben de eerste jonge prairiehondjes gespot”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “De Prairie is een nieuw verblijf dat afgelopen zomer is geopend en
wij mogen hier nu voor het eerst kleintjes verwelkomen.”

Afgelopen jaar kwamen er tientallen prairiehondjes naar Amersfoort en opende het dierenpark dit nieuwe dierverblijf, waar bezoekers midden tussen deze bruine knaagdieren lopen. Nu is de groep uitgebreid met een aantal geboortes. “Wij hebben in elk geval drie prairiehondjes gespot, maar hoeveel er precies bij zijn gekomen weten wij niet, want de dieren worden onder de grond geboren”, legt Christel uit. “Zij beginnen hun neusjes nu steeds vaker boven de grond uit te steken, dus binnenkort kunnen wij het aantal nieuwkomers beter tellen.”

“Wat bijzonder is aan de voortplanting van prairiehonden, is dat een vrouwtje maar één dag per jaar vruchtbaar is”, licht de dierverzorger toe. “Als de dieren geboren worden, zijn zij nog blind en kaal. De jonge dieren die nu nieuwsgierig uit de burchten kruipen, zijn een paar weken oud en lijken al iets meer op de volwassen prairiehonden.” Via een tunnel kunnen bezoekers zelf opduiken tussen de jongste prairiebewoners.