Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

IJsjes voor dieren

Nu de temperaturen stijgen, krijgen de dieren in DierenPark Amersfoort een verfrissende en ijskoude traktatie voorgeschoteld. “De ijsjes werken verkoelend, maar de dieren vinden het ook leuk om ermee te spelen. Een koude verrassing prikkelt hun nieuwsgierigheid en is natuurlijk extra lekker op zo’n warme dag”, legt dierverzorger Paul Rodewijk uit.

De komende dagen worden verschillende dieren verrast met koude traktaties. De ringstaartmaki’s likken aan hun ijsje totdat zij bij de verrijkingskorrels, zaadjes en kleine stukjes fruit komen. “Nu het weer warmer wordt, delen wij de ijskoude verrassingen graag uit”, vertelt Paul. Elke maki krijgt een eigen ijsje. Er is voor iedereen genoeg.

Ook bezoekers kunnen in het bosrijke DierenPark Amersfoort genieten van een verkoelend dagje uit. Terwijl de zon schijnt, ontdekken bezoekers dé dierentuin voor kinderen. In de schaduw van de bomen klimmen en klauteren kinderen onder, boven en tussen de dieren. Deze zomervakantie (t/m 3 september) beleven bezoekers een ‘koele’ zomer tussen de dieren. Paul: “Kinderen ontdekken de dierenwereld én genieten van een heleboel waterpret.” Niet alleen de dieren krijgen een ijsje. Uiteraard zijn de vriezers ook gevuld met verfrissende ijsjes voor de bezoekers van DierenPark Amersfoort.