Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

IJsjes voor de dieren

Er staan tropische dagen voor de deur en dat betekent dat de dieren in ons park vandaag ijsjes kregen. “De otters, tijgers en bavianen stond vandaag een koude verrassing te wachten”, aldus dierverzorger Marc Belt. “Hun gezonde lekkernij was verpakt in een ijsje, wat zorgde voor verkoeling bij de dieren.”

De otters kregen een blok ijs met vis erin, de tijgers ontdekten vlees in hun ijs en de bavianen kregen gezond ijs met fruit en zaden. “Voor de dieren is dit ijs een manier om af te koelen, maar natuurlijk ook erg leuk om mee te spelen”, aldus de dierverzorger. “Tijdens deze zomerse dagen zoeken veel dieren de schaduw op of nemen zij een duik in het water. Een koude verrassing in hun verblijf prikkelt hun nieuwsgierigheid en is natuurlijk extra lekker op zo’n warme dag.”

Ook bezoekers kunnen in het bosrijke park verkoeling zoeken. “Door de vele hoge bomen zijn er genoeg plekken om van de schaduw te genieten”, laat Marc weten. “Ook kunnen de kleine dierfanaten lekker spelen in de Bosbeek. Zo voelt het al snel een paar graden koeler in DierenPark Amersfoort.”