Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Pret voor de prairiehondjes

De herfst is in volle gang en de prairiehondjes in DierenPark Amersfoort weten wel raad met al die vallende bladeren. “De Prairie werd afgelopen zomer geopend, dit is dus de eerste herfst met deze diertjes in ons park. Erg grappig om te zien hoe zij op de blaadjes reageren”, zegt dierverzorger Thijs Zonnenberg.

Ons park bevindt zich midden in het bos, dus er vallen genoeg herfstbladeren naar beneden. “Toen wij zagen hoe de prairiehondjes met de bladeren aan de slag gingen, hebben wij een extra grote hoop voor hen bij elkaar geharkt”, aldus de dierverzorger. “Zij reageerden eerst verrast en vervolgens enorm enthousiast, meteen spitten zij de hoop door om de fijnste blaadjes mee te nemen onder de grond.”

De bruine knaagdieren duiken bovenop de berg van bladeren en gaan er zelfs midden in zitten. Vele van hen verzamelen het blad om hun holletjes onder de grond extra aangenaam te maken. Ter ere van het 70-jarig bestaan van het park, opende de Amersfoortse dierentuin eerder dit jaar de Prairie. De prairiehondjes zijn meteen vlakbij de ingang van ons park te bewonderen.