Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Halloweentraktatie voor ‘griezels’

De ‘griezels’ van DierenPark Amersfoort krijgen een Halloweenverrassing.

“Nou ja, griezels zijn het natuurlijk niet, maar zo is de beeldvorming rondom boa constrictors, nijlroezetten (vleerhonden) en ratten wel”, legt Teamleider Dierverzorging Willem Verdonck uit. “De dieren ging direct nieuwsgierig op de pompoenen af die in hun verblijven waren geplaatst. Het is erg leuk om te zien hoe verschillend de dieren op de verrassing reageren.”

De ratten beginnen direct aan de pompoenen te knabbelen. “Deze herfstgroente vinden deze dieren niet elke dag in hun verblijf, dus dat trekt direct hun grote interesse. Zij knagen er flink op los.” Bij de nijlroezetten hangen spiesen in hun verblijf met daaraan pompoenen gedipt in ‘vleerhonden-nectar’. De dieren fladderen op de verrassing af en beginnen meteen aan de gezonde lekkernij te peuzelen. De boa constrictor ziet de pompoen niet als voedsel, maar kruipt wel op de groente af voor een inspectie.”

Willem: “Het is prachtig om te zien hoe deze diersoorten reageren op de pompoenverrijking. De Halloweentraktaties triggeren het natuurlijk gedrag van de dieren. Door hun uiterlijk, worden zij soms onterecht als ‘eng’ bestempeld, terwijl zij net zo mooi en interessant zijn als de rest van de dierbewoners in DierenPark Amersfoort”.