Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting
Dierenpark Amersfoort

Halloween voor de dieren

De olifanten, tijgers en prairiehondjes in DierenPark Amersfoort ontdekten vandaag een griezelige verrassing in hun verblijf. “Halloween staat voor de deur en dat betekent dat er volop pompoenen worden geoogst. Dit biedt een mooie kans om onze dierbewoners te verrassen met deze ‘griezel-groente’,” vertelt Teamleider Dierverzorging Willem Verdonck.

Elke diersoort reageert anders op de opvallende oranje vruchten. “De Siberische tijgers slopen direct op de pompoenen af om deze volgens met huid en haar te verslinden. De olifantenkudde nam juist voorzichtig een kijkje waarna de dieren de muskaatpompoenen alsnog verpletterden met hun enorme poten”, legt Willem uit. “De prairiehondjes sprongen nog net niet op van schrik, toen zij de pompoenen met griezelige gezichten ontdekten in hun verblijf”, grapt de dierverzorger. “Voor deze dieren hadden wij hooi en groente in de uitgeholde pompoenen verstopt. Nadat zij de pompoenen van een afstandje hadden bestudeerd, kwamen zij voorzichtig snuffelen en stortten zich daarna met de hele groep op al het lekkers.”

De pompoenen krijgen in het Amersfoortse dierenpark een mooie bestemming. ”Eerder pronkten zij als herfstdecoratie in de etalage van groenteleverancier Smeding Groenten en Fruit, nu is het een leuke verrassing voor de olifanten, tijgers en prairiehondjes”, vertelt Willem. Naast de dierbewoners komen ook de bezoekers pompoenen tegen; niet om van te eten, maar als passende Halloween-decoratie tijdens hun herfstbezoek aan DierenPark Amersfoort.