Koop je tickets

Plant met je petfles bomen in Colombia

Luiaards leven hoog in de bomen in Colombia, maar het leefgebied wordt steeds kleiner. In dat land worden bomen gekapt. Dat moet stoppen! Daarom zamelt DierenPark Amersfoort samen met het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund geld in om de natuur in Colombia te beschermen, zodat de luiaard een veilig thuis heeft. Help mee en maak kans om met jouw hele klas een dagje uit te winnen naar DierenPark Amersfoort!

Bescherm de luiaard

Wil jij met jouw klas de natuur in Colombia helpen? Verzamel zoveel mogelijk petflessen. Het statiegeld van deze flesjes gaat naar natuurbeschermingsorganisatie Protecto Tití die sinds 2015 het Colombiaanse leefgebied van de luiaard en alle andere dieren beschermt. Proyecto Tití behoudt, met steun van het IUCN NL Landaankoopfonds (International Union for Conservation of Nature), de prachtige Colombiaanse natuur door bomenkap tegen te gaan, nieuwe bomen te planten en plastic te recyclen. De organisatie gebruikt het plastic om daarmee het hout van hekpalen te vervangen. Heel duurzaam! Hierdoor wordt het bos beter beschermd.

Hoe doet mijn klas mee?

  • Verzamel met de hele klas zoveel mogelijk petflesjes en stop ze allemaal in een zak.
  • Laat de contactgegevens achter op de zak. Vermeld de naam van de basisschool, de klas en de contactgegevens van de leerkracht.
  • Lever de zak tijdens openingstijden in bij de Gastenservice van DierenPark Amersfoort.
  • Meedoen kan tot aan de start van de voorjaarsvakantie, waarin je de Wilde Wildlife Weken beleeft. Lever dus uiterlijk 24 februari de gevulde zak in.
  • DierenPark Amersfoort kiest willekeurig een winnaar uit. De winnende klas krijgt persoonlijk bericht, uiterlijk 6 maart.
  • De klas die als winnaar is gekozen, wint een schoolreisje naar DierenPark Amersfoort! De datum van het schoolreisje is in overleg.
Flessenactie - DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt meerdere natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Door onder andere steun van de Vriendenloterij en natuurlijk de grote steun van onze bezoekers in het park heeft de stichting in 2022 wel € 150.000 geschonken aan meer dan twintig verschillende projecten! In 2023 steunt DierenPark Amersfoort Wildlife Fund weer een heleboel projecten en hoopt de stichting opnieuw een mooi bedrag te schenken.

Wilde Wildlife Weken

Deze voorjaarsvakantie beleef je de Wilde Wildlife Weken, die volledig in het teken staan van natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Stem tijdens jouw dagje uit op het dierenproject dat volgens jou extra steun verdient van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund. Gaat jouw stem uit naar de neushoorn, de zebra of de leeuw? Neem in de voorjaarsvakantie ook deel aan de gratis Kindercolleges en rondleidingen in DierenPark Amersfoort. Je komt alles te weten over de natuur én hoe jij kan helpen om het te beschermen.

Wilde Wildlife Weken