Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Flamingo’s verrast door nep-ei

Een namaak-ei leidt hopelijk tot jonge flamingo’s in DierenPark Amersfoort. Op een oude nestheuvel troffen de roze vogels een imitatie-ei aan. “Door dit ei in één van de nesten te leggen, hopen wij dat de flamingokoppels worden gestimuleerd tot het leggen van een écht ei,” vertelt dierverzorger Marc Belt, “want naast wat geflirt, zijn er dit broedseizoen nog geen verdere stappen ondernomen door de flamingo-koppels.”

De flamingo’s toonden direct interesse en verkenden nieuwsgierig de nieuwigheid in hun verblijf. “Een aantal koppeltjes is inmiddels aan het strijden om het imitatie-ei te bemachtigen; zij willen allemaal maar al te graag op het ei broeden. Als de andere koppels dit zien, gaan zij dit broedgedrag misschien wel overnemen”, legt Marc uit. “We hopen dat de andere koppels dit voorbeeld opvolgen en zelf ook beginnen met het bouwen van een nest.”

In het park leeft een kolonie van zo’n honderd Chileense flamingo’s. In deze groep zijn tientallen koppeltjes ontstaan. Een aantal stelletjes was al een tijdje geleden begonnen met het bouwen van een nest, maar zij lijken nu mee te gaan in de bouwvak. “Hopelijk besluiten zij de bouw weer verder op te pakken en vinden wij binnenkort échte eieren in DierenPark Amersfoort.”