Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Flamingokuiken zet stapjes

Het flamingokuiken dat in DierenPark Amersfoort uit het ei is gekropen, heeft inmiddels de eerste stapjes gezet. “Het kuiken dartelt vrolijk rond tussen de grote flamingo’s en het gaat op dit moment goed met de kleine”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Wij zijn hier ontzettend blij mee, omdat het best spannend is als een kuiken zo laat in het seizoen nog uit het ei kruipt.”

Na nog geen twee weken heeft het flamingokuiken het nest verlaten om op verkenning uit te gaan. “Dit kleintje was er heel snel bij”, vertelt de dierverzorger. “Met snelle huppelpasjes beweegt het pluizige vogeltje zich door het verblijf en het heeft zelfs al een duik genomen in het water. Ook probeert het flamingokuiken al dapper op één pootje te staan, net als de ouders. Maar dat blijft nog even oefenen.”

Nu de winter voor de deur staat, hoopt ons park dat het kuiken zich gezond verder ontwikkelt. “Dat het jong al zo ondernemend is, is een goed teken”, vertelt Sander. “Het kuiken heeft inmiddels zelfs gezelschap gekregen van andere flamingojongen die uit het ei zijn gekropen.” Bezoekers die geluk hebben, kunnen de kuikens spotten tussen de ruim zestig Chileense flamingo’s in ons park.