Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Flamingokuiken kruipt uit ei

Na weken broeden is er een kleine flamingo uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. “Tijdens de ochtendronde kon ik mijn ogen niet geloven: ineens spotte ik een lichtgrijs kuikentje op één van de nesten”, vertelt dierverzorger Sander Drost.

De geboorte is een uniek moment voor het park. “Zes jaar geleden hebben wij voor het laatst flamingokuikens mogen verwelkomen. Wij hebben er de afgelopen tijd alles aan gedaan om de flamingo’s aan het broeden te krijgen: het dieet en het verblijf zijn bijvoorbeeld aangepast. Het is daarom extra bijzonder dat de lentekriebels tussen de flamingokoppels hebben doorgezet en dat er nu een kuiken is.” legt Sander uit. “Het is wel erg opvallend hoe laat in het jaar dit kuikentje uit het ei is gekropen, wij durfden er bijna niet meer op te hopen. Nu afwachten of het goed blijft gaan.”

Het geslacht van de nieuwkomer is nog niet bekend. Volgens Sander verblijven de flamingokuikens de eerste periode nog warm tussen de veren van hun moeder: “Na een aantal maanden zie je dat de kuikens de typerende roze kleur aannemen.” De eerste weken is het daarnaast afwachten hoe het donzige kuiken zich ontwikkelt. “Wij zijn ontzettend blij met dit nieuws, maar wij blijven gezien de tijd van het jaar erg voorzichtig”, aldus Sander. “Hopelijk gaat alles goed en zien wij het kuiken opgroeien in de flamingokolonie in ons park.”