Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Eindelijk weer Warme Winteravonden op komst

Duizenden lampjes, hartverwarmende winterverhalen, een heus wintersprookje, kerstbomen en sneeuw. De Warme Winteravonden zijn terug! Na drie jaar opent DierenPark Amersfoort haar winterse parkdeuren voor een magische, winterse beleving. Op 27 t/m 30 december 2022 en 3 t/m 6 januari 2023 is het winterse dierenpark extra lang geopend, tot 20.00 uur. Benieuwd naar wat je allemaal te wachten staat? In deze blog neemt projectleider Hylke je mee! 

Hylke Steggerda is projectleider van DierenPark Amersfoort en is verantwoordelijk voor de organisatie van de Warme Winteravonden. Hij is samen met een team druk bezig om het Amersfoortse bos om te toveren tot een magisch winterpark.

Eindelijk kunnen we weer de Warme Winteravonden organiseren! In het bos van DierenPark Amersfoort beleef jij deze kerstvakantie de Nederlandse natuur in een winters jasje. Er is een hoop te ontdekken en te beleven. Van een speurtocht tot een sprookje: om elke hoek wacht je een nieuwe winterse verrassing.

In het bos van DierenPark Amersfoort beleef jij deze kerstvakantie de Nederlandse natuur in een winters jasje.

Warme Winterquiz

De eerste stap die je zet in het winterse dierenpark voelt gelijk magisch aan. Bij binnenkomst word je verwelkomd door duizenden lichtjes, kerstbomen en andere winterse decoratie. Ook krijg je bij de entree een ijskoud paspoort dat je nodig hebt voor de speurtocht die je langs verschillende dierbewoners in het park leidt. Je komt nog veel meer over de dieren in de winter te weten als je deelneemt aan deze Warme Winterquiz. De antwoorden op de vragen vind je in video’s die je onderweg tegenkomt.

De eerste stap die je zet in het winterse dierenpark voelt gelijk magisch aan.

Winterse lekkernijen

Het Fonteinplein, Boerenerf, Pretplein en het Dinoplein zijn extra sfeervol aangekleed en de betoverende livemuziek wordt verzorgd door talentvolle muzikanten. Geniet van stamppotten, oliebollen, dampende chocolademelk, glühwein en andere (winterse) gerechten, terwijl je door het winterpark wandelt.

Nieuw dit jaar zijn de wintermuffins en winterdonuts die je vindt bij de Hyenabar. En op het Fontein- en Pretplein haal je marshmallows die je zelf kunt roosteren boven de knisperende vuren. Om je vingers bij af te likken! Bij de oer-Hollandse snoepkraam van de markante marktverkoper op het Pretplein koop je de heerlijkste zoete lekkernijen voor jong en oud. Maar dat niet alleen: er parkeren dit jaar foodtrucks in het winterpark, waardoor er nog meer keuze is aan (winterse) lekkernijen.

Geniet van stamppotten, oliebollen, dampende chocolademelk, glühwein en andere (winterse) gerechten, terwijl je door het winterpark wandelt.

Magische Winterillusie en Wintersprookje

Laat je betoveren door de Magische Winterillusie. Op het apeneiland is het paleis bevroren. Een groep pinguïns neemt het ijspaleis over… Deze adembenemende illusie is een absolute must-see!

Aan de andere kant van het ijspaleis stap je in het decor van het Wintersprookje waarin jij én de dieren de hoofdrol spelen. De lente laat lang op zich wachten, dus besluit jij om een bezoekje te brengen aan Koning Winter. Om de koning te bereiken leg jij een avontuurlijke tocht af. Gelukkig helpt de natuur jou een handje!

Op het apeneiland is het paleis bevroren. Een groep pinguïns neemt het ijspaleis over…

Tijdens deze avontuurlijke tocht is de natuur jouw beste vriend en ontdek je waarom de verschillende seizoenen zo belangrijk voor ons zijn. Naast Restaurant de Buitenplaats vind je het decor van deze sprookjesachtige beleving. Om dit memorabele moment vast te leggen is er voldoende ruimte en mogelijkheden om met het hele gezin op een magische foto te gaan. Het is een sprookje om nooit te vergeten!

Warme Winteravonden - DierenPark Amersfoort (14)
Naast Restaurant de Buitenplaats vind je het decor van deze sprookjesachtige beleving.

Magisch WinterWoud

Verderop in het park stap je het Magische WinterWoud binnen. In en rondom dit themagebied ontdek jij de magie van de Nederlandse natuur in de winter. Als de avond valt en de schemering begint, is deze wonderlijke winterdierenwereld op haar mooist. In het Woud kom je tijdens een magische tocht van alles te weten over de Nederlandse natuur in de winter. Natuurlijk door ontmoetingen met ‘echte’ dierbewoners, maar ook door magische effecten. Laat je betoveren door projecties, kleurrijke verlichting en wonderlijke klanken.

Warme Winteravonden - DierenPark Amersfoort (13)

Rad van de Eikelmuis

Het jaar 2022 is uitgeroepen tot het jaar van de eikelmuis. De eikelmuis is een bedreigd diersoort dat ook in Nederland leeft. Om nog een keer extra aandacht te vragen voor dit knaagdier staat er op het Dinoplein het Rad van de Eikelmuis klaar. Draai tussen 17.00 en 19.00 aan het rad en doe een uitdagende opdracht. Hoe goed kan jij een eikelmuis tekenen of kan jij net zo goed balanceren als het knaagdier? Of misschien draai jij wel de gouden ster?! Dan mag jij met trots de limited edition eikelmuisster dragen. Met deze unieke sticker laat jij zien dat jij een echte eikelmuiskenner bent!

Lichtjestrein en Warme Winterwandelingen

Wil je zeker weten dat je niks mist? Stap in de Lichtjestrein, maak een winterse foto in de ChimpanStudio en maak een Warme Winterwandeling. Op vaste tijdstippen (12.00 en/of 14.00 uur, verschilt per dag) starten de Warme Winterwandelingen onder leiding van een gids vanaf het Pretplein. Tijdens deze gratis rondleiding neemt de gids je mee langs alle winterse dieren en luister je naar mooie verhalen over de projecten van het Wildlife Fund.

Warme Winteravonden - DierenPark Amersfoort (15)

Warme avonden om nooit te vergeten

Beleef de magie tijdens de Warme Winteravonden. Warm je op aan de knisperende wintervuren en breng een bezoekje aan de verwarmde binnenverblijven. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in een van onze restaurants waar stamppotten, erwtensoep, glühwein en chocolademelk dampend voor je klaar staan.

Maar dans je ook vooral lekker warm op de betoverende livemuziek. Op het Fonteinplein ligt de dansvloer klaar waarop je kunt swingen op de populaire, winterse nummers. Vanaf het Dinoplein klinkt er klassieke muziek en op het Boerenerf swing je je warm op akoestische, intieme, sfeervolle muziekoptredens. Op elk plein ervaar je een unieke, winterse beleving.

Op het Fonteinplein ligt de dansvloer klaar waarop je kunt swingen op de populaire, winterse nummers.

Kerstvakantie

Op 27 t/m 30 december 2022 en 3 t/m 6 januari 2023 zijn de parkdeuren tot 20.00 uur geopend voor de Warme Winteravonden. Betreed vanaf 15.00 uur het winterse dierenpark met een warme winterprijs van €18,50 per ticket (30% korting).

Buiten de Warme Winteravonden om is DierenPark Amersfoort geopend, zoals je van ons gewend bent. Tijdens de hele kerstvakantie komen de warme, winterse sferen terug. Ook dan dompel je je in een warme, winterse dierenwereld.

Warme Winteravonden