Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting

Eet bewust

Wanneer je tijdens een gezellig dagje uit ons dierenpark bezoekt, kom je wellicht langs in één van onze horecagelegenheden om te genieten van wat lekkers. Van broodjes tot hotdogs en van verse sappen tot ijsjes, er valt genoeg te kiezen!

Wij vinden het belangrijk om een ruim assortiment aan te bieden, zodat er voor ieder wat wils is te vinden. Eet jij graag een gezond tussendoortje, heb jij een voedselallergie of wil jij weten hoe wij bezig zijn met duurzaamheid? Wij helpen je graag!

Duurzaam

Wij kijken bij de inkoop van onze producten naar de belasting op de oorspronkelijke leefgebieden van onze dierenbewoners. Daarnaast hebben wij ook aandacht voor goede werk- en leefomstandigheden van de boeren en arbeiders.

100% van alle koffie-, thee- en chocolade die in ons park verkrijgbaar zijn, is duurzaam verbouwd. Deze producten zijn voorzien van het RFA, Fairtrade of UTZ-keurmerk.

RFA-keurmerk

Rainforest Alliance, de uitgever van het RFA-keurmerk, is een milieuorganisatie die ecosystemen en de dieren en mensen die hiervan afhankelijk zijn beschermt.

UTZ-keurmerk

UTZ Certified staat ervoor dat de aangesloten boeren leren werken met landbouwtechnieken die mens en milieu sparen. Zo worden er zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en wordt het afvalwater gefilterd.

Fairtrade

Fairtrade staat voor een eerlijke beloning voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Op deze manier worden zij gestimuleerd om te investeren in een duurzame toekomst. 100% van alle koffie-, thee- en chocoladeproducten die in ons park verkrijgbaar zijn is fairtrade. Het kan dus voorkomen dat wij niet alle bekende candybars verkopen, omdat deze niet aan onze eisen voldoen.

Milieukeur

Qua groenten en fruit kopen wij zoveel mogelijk producten met het keurmerk van Milieukeur. Het Milieukeur wordt toegekend aan producten die met oog op milieu zijn geteeld en waarbij dus minder bestrijdingsmiddelen en kunstmest wordt gebruikt. De milieu- en kwaliteitseisen waaraan de producten moeten voldoen, zijn opgesteld door SMK: een onafhankelijke stichting waarin de overheid, consumenten-, producenten-, detailhandel- en milieuorganisaties zijn vertegenwoordigd.

Dierenwelzijn

Wij vinden het als dierenpark belangrijk om stil te staan bij de afkomst van onze vlees-, vis- en kipproducten. Dierenwelzijn staat bij ons centraal voor alle dieren in ons park, dus ook in de horeca doen wij wat mogelijk is.

Kip

100% van alle kipproducten die in ons park verkrijgbaar zijn heeft minimaal 1 Beter Leven Ster van de Dierenbescherming. Dit betekent onder andere dat het gaat om een langzaam groeiend ras (geen plofkip), er daglicht, graan en verse stro is en dat de dieren veel meer ruimte hebben om rond te lopen.

Vis

100% van alle visproducten die in ons park verkrijgbaar zijn heeft het ASC- of MSC-keurmerk. Zowel het Aquaculture Stewardship Council als het Marine Stewardship Council zijn non-profit organisaties die zijn opgericht door het Wereld Natuurfonds en het Initiatief Duurzame Handel. Al onze vis is hiermee gegarandeerd verantwoord gekweekt en gevangen.

Vlees

80% van al onze vleesproducten die in ons park verkrijgbaar zijn heeft minimaal 1 Beter Leven Ster van de Dierenbescherming. Dit betekent onder andere dat runderen minstens 150 dagen per jaar in de wei lopen, biggen niet worden gecastreerd en het transport van de dieren korter en beter is.

Eieren

100% van de verse eieren die in ons park verkrijgbaar zijn, zijn vrije-uitloopeieren. Dit betekent dat de kippen rondlopen in een ruime stal en naar buiten kunnen wanneer zij willen.

Allergenen vrij

Wij streven ernaar om een aantal glutenvrije producten aan te bieden. Op deze manier kunnen ook onze bezoekers met een glutenallergie gewoon aanschuiven in onze restaurants. Zo bieden wij onder andere glutenvrije broodjes, glutenvrij friet en mayonaise en glutenvrije salades, deze zijn op aanvraag te verkrijgen bij de verschillende locaties. Uiteraard bieden wij ook qua drinken talloze glutenvrije opties.

Bewust kiezen

Bij een dagje uit hoort natuurlijk iets lekkers. Wat voor de één lekker is, vindt de ander weer minder geschikt. Bij ons kun je daarom bijvoorbeeld zelf kiezen of je wel of geen zout op je patatjes wil en of jij gaat voor iets met meer of minder toegevoegde suikers. Zo blijft ons aanbod voor iedereen aantrekkelijk.

Bij de bereiding van onze producten proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met het gebruik van toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout. Veel van de sauzen die wij gebruiken op de broodjes zijn bijvoorbeeld gemaakt op basis van groente in plaats van op basis van olie of vet. Ook serveren wij verschillende vegetarische gerechten, kun je genieten van een heerlijke kop soep en bieden volledige maaltijdsalades aan in onze restaurants. Op deze manier kun je in ons park een bewust keuze maken in onze restaurants.

Wij beschikken over het keurmerk Verantwoord Frituren. Dit houdt in dat al onze friet en frituursnacks worden gefrituurd in plantaardig, vloeibaar frituurvet en dus minder verzadigde vetten bevatten. Daarnaast frituren wij tussen de 150 en 175 graden Celsius, op deze manier  worden de producten minder vet. De friet wordt geserveerd zonder zout, maar dit is uiteraard wel aanwezig in de restaurants en kan dus naar smaak worden gebruikt.

In Restaurant de Buitenplaats hebben wij veel ruimte ingericht voor het aanbod van water en bieden wij daarnaast veel dranken zonder toegevoegde suikers aan.

Iedereen die graag van een stuk fruit geniet, kan in Restaurant de Buitenplaats langskomen voor vriendelijk geprijsd fruit.

Eet smakelijk!