Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Eerste goudfazantkuikens

Een primeur bij de goudfazanten in DierenPark Amersfoort, het is namelijk de eerste keer dat er kuikens uit de eieren zijn gekropen.

“Wij zijn erg blij met dit vogelnieuws, want het is de eerste keer dat er jonge goudfazanten te bewonderen zijn in ons park”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Deze vogelsoort woont pas een aantal maanden in ons park, dus het is leuk dat er al zo snel een uitbreiding van de groep is.”

Er zijn nu vier kuikens uit hun ei gekropen in ons park, maar dit kunnen er nog meer worden. “Sommige goudfazanten zitten nog te broeden op hun nest, dus hopelijk komen er de komende dagen meer eieren uit”, aldus de dierverzorger. “Het duurt gemiddeld 22 dagen voordat de eieren uitkomen. Daarna neemt de hen, het vrouwtje, de taak op zich om verder voor de jongen te zorgen.”

Of de kuikens mannetjes of vrouwtjes zijn, weten de dierverzorgers binnenkort. “Na een tijdje wisselt het donskleed zich in voor vogelveren, waarna duidelijk wordt wat het geslacht is. Mannelijke goudfazanten hebben namelijk vrolijk gekleurde veren, terwijl de dames grijsbruin van kleur zijn”, legt Sander uit. Na de geboortes bij de prairiehondjes en de vale gieren eerder deze maand, zijn er nu dus ook jonge goudfazanten te bewonderen in ons park.