Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

Stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in 2023 een recordbedrag gedoneerd. Mede dankzij de hulp van bezoekers van DierenPark Amersfoort is € 180.000,- geschonken aan meerdere natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Onder andere organisaties die zich inzetten voor de Indische neushoorn en de zwartvoetpinguïn zijn gesteund. “Wij zijn enorm trots dat wij samen met de bezoekers de natuur beschermen”, vertelt projectmedewerker Elise van Schaik.

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft € 180.000,- kunnen verdelen onder tientallen organisaties die bedreigde diersoorten beschermen en natuurbehoud mogelijk maken. “Onder andere bezoekers die hun petflessen inleveren in het dierenpark, rechtstreekse donaties en acties vanuit het dierenpark hebben dit ontzettend mooie bedrag mogelijk gemaakt”, verklaart Elise. Het afgelopen jaar steunde het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund onder andere projecten die de zwartvoetpinguïn, Indische neushoorn, Grévy zebra en vleermuis beschermen. “De vier organisaties die deze projecten mogelijk maken ontvangen ook in 2024 een financiële bijdrage van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund”, vertelt Elise. Nieuwe projecten, waaronder een initiatief om de brilbeer in Venezuela te beschermen en het project van Wildlife Forensic Fund die illegale handel in bedreigde diersoorten tegengaat, zullen komend jaar financiële steun ontvangen.

Sinds de oprichting in 2003 steunt het Wildlife Fund jaarlijks tientallen projecten. Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers hun petflessen en blikjes inleveren in de grote kliko’s in het park. Het bedrag dat het Wildlife Fund hiermee in 2024 ophaalt, wordt geschonken aan Adopteer Regenwoud, een organisatie in Costa Rica die het regenwoud van onder andere de luiaard beschermt. Elise: “Wij zijn dankbaar voor elk bedrag dat wordt geschonken, groot of klein. Elke euro draagt bij aan natuurbehoud.” Natuurliefhebbers kunnen een rechtstreekse donatie doen of hun petfles of blikje meenemen tijdens hun volgende bezoek aan DierenPark Amersfoort.