Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Dieren verrast met kerstbomen

Vandaag kregen de dierbewoners van DierenPark Amersfoort een wel heel bijzondere verrassing in hun verblijf. “Bezoekers konden hun kerstbomen inleveren bij het park en deze kregen een tweede leven bij de bavianen, tijgers, beer en olifanten”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Een mooi speelinstrument voor de dieren.”

Bezoekers konden vandaag zien hoe hun ingeleverde kerstboom gegeven werden aan de dieren. “De bavianen renden met z’n allen af op de groene sparren in hun verblijf, die versierd waren met lekkers”, aldus Marc. “Ook de tijgers en beer kwamen al snuffelend op de kerstbomen af en de jonge olifantjes begonnen ermee te spelen nadat zij de piek van boterhammen eraf gesnoept hadden.”

De kerstbomen worden gegeven om het natuurlijke gedrag van de dierbewoners te stimuleren. “Iets nieuws in het verblijf van de dieren prikkelt hun nieuwsgierigheid. Zij snuffelen aan de takken, gebruiken de bomen om hun nagels aan te slijpen en meten hun krachten met de sterke stammen”, aldus de dierverzorger. Ook de komende dagen worden verschillende dieren nog verrast met kerstbomen.