Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Dieren en herfstblaadjes

In DierenPark Amersfoort worden gevallen herfstblaadjes hergebruikt door de dieren. In het bosrijke park dwarrelen er in de herfst veel bladeren naar beneden. “Wij verzamelen de gevallen bladeren bij elkaar en maken er grote hopen van, waar de dieren heerlijk in ravotten”, vertelt Hoofddierverzorger Willem Verdonck.

“Kleine diersoorten, zoals als de stokstaartjes en de vosmangoesten, graven zich door de bladeren snel een weg naar beneden, opzoek naar wat lekkers. Ook bij onze grote bewoners is het feest: de beer vindt het heerlijk om door het bladerdek te rollen en onze tijgers maken de vrolijkste sprongen in de grote stapels blad. Een mooie recycling van de natuur”, licht Willem toe.

Naast blaadjes, vallen ook eikels, kastanjes en beukennootjes uit de bomen. Daar zijn de eekhoorns dan weer dol op “en die zie je dan ook in het hele park over paden razen en in bomen snellen om er deze maanden warmpjes bij te zitten”, vertelt Willem met een glimlach. Dit geldt niet alleen voor de eekhoorns, maar ook de bezoekers. Via een speciale route door het gekleurde bos worden zij gewezen op binnenverblijven waar het tijdens de wat frissere dagen toch lekker warm is. Daarnaast zijn er extra overdekte zitgelegenheden gecreëerd. Ook in de herfstvakantie beleeft de bezoeker een veilig en leuk dagje uit in DierenPark Amersfoort.