Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Komkommertijd

De dierverzorgers van DierenPark Amersfoort nemen komkommertijd wel erg letterlijk. “Komkommertijd betekent dat er weinig nieuws te melden is, maar in ons park werden de dieren juist verrast met een nieuwe lekkernij: komkommers”, vertelt dierverzorger Sandra Nijman. “Een bijzondere snack, want komkommers staan niet op het dagelijkse menu van de dieren.”

De prairiehondjes, ringstaartmaki’s en olifanten in DierenPark Amersfoort kregen de groene groente allemaal op hun eigen manier. “De prairiehondjes begonnen druk te slepen met de komkommerstengels. Voor de ringstaartmaki’s hingen wij uitgeholde komkommers aan de touwtjes in de bomen, met lekker drinken erin”, legt Sandra uit. “Door de groentes op deze manier aan te bieden, moeten de dieren hun creativiteit gebruiken. Wij noemen dit verrijking en dat kan dus al met een komkommer.”

Toen de olifantenkudde naar buiten ging, lagen er zo’n zestig komkommers op hen te wachten. “Dat zien de grijze reuzen niet elke dag, dus zij gingen voorzichtig op onderzoek uit”, aldus de dierverzorger. “Olifant Kina maakte snel rechtsomkeert, zij is een echte zoetekauw en vond deze nieuwe groente maar niets. De rest van de familie dook er wel op af en de jonge olifantjes speelden met het lekkers.” Ook tijdens de komkommertijd is er genoeg te beleven in DierenPark Amersfoort.