Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Burgemeester plant jubileumboom ter ere 75-jarig jubileum

Vandaag bestaat DierenPark Amersfoort exact 75 jaar. Burgemeester Lucas Bolsius is te gast en plant de jubileumboom, een plantaan, samen met kinderburgemeester Lynn Verhoeven en leden van het Kinderpanel van DierenPark Amersfoort. “Ons bos is jarig, dat vieren we met de hele stad. Een jubileumboom is de kers op de verjaardagstaart”, vertelt Hylke Steggerda, projectleider van DierenPark Amersfoort.

Precies 75 jaar geleden opende het park voor het eerst haar deuren. “Wij vinden het belangrijk om onze verjaardag met elkaar, de stad en uiteraard alle bezoekers te vieren”, vertelt Hylke. DierenPark Amersfoort is een familiebedrijf. Daarom komt de familie, medewerkers en genodigden samen tijdens dit feestelijke moment. Lucas Bolsius plant de boom aan de rand van het Hyenaplein, vlak bij de olifanten. “Dit is historisch een belangrijke plek. Vroeger stond hier al een grote boom die door ouderdom is gestorven. Rondom de boom leven veel dierbewoners en het pad dat langs de boom loopt, is een veelvoorkomende route die bezoekers afleggen. Dit maakt deze plek mooi en bijzonder om daar, exact 75 jaar na de opening, een nieuwe boom te planten”, legt Hylke uit. Eigenaar Astrid Vis, directeur Astrid Wassenaar, adviseur Marjo Hoedemaker, eigenaar Fred Vis en de burgemeester spreken de aanwezigen toe en blikken samen terug op de afgelopen 75 jaar en kijken vooruit naar de toekomst. DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen. “Daarom geven wij ook de kinderburgemeester Lynn Verhoeven en ons Kinderpanel een mooie rol bij het planten van de boom. De kinderen geven gezamenlijk de boom het allereerste beetje water”, schets Hylke de situatie.

DierenPark Amersfoort bestaat dit jaar exact 75 jaar. “Hoewel onze verjaardag en het feestweekend na vandaag officieel ten einde is, kunnen bezoekers het hele jaar de nasleep van dit fantastische weekend beleven”, vertelt Hylke trots. Het Dwaalhof is het hele jaar toegankelijk, in de shops is een vernieuwde lijn te ontdekken en het hele jaar is het jubileummagazine verkrijgbaar: ‘MAKI! Ons bos is jarig’, dat vol staat met spelletjes, puzzels en een heleboel (dieren)verhalen. Ook drie Amersfoortse musea zetten het dierenpark in het zonnetje. Met drie verschillende exposities staat het thema ‘dieren in de kunst’ centraal, waaronder de jubileumtentoonstelling in Museum Flehite. Hierin gaan bezoekers op ontdekkingstocht door de geschiedenis van DierenPark Amersfoort. “In het dierenpark zal de plantaan altijd een mooie, prominente plek hebben. Dit is een blijvende, zichtbare herinnering aan onze 75e verjaardag, een verjaardag die we samen vieren mét alle bezoekers en de stad Amersfoort”, benadrukt Hylke.