Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Biggetjes geboren

Op het Boerenerf zijn biggetjes geboren. “Bonte Bentheimervarken Josephine heeft kleintjes geworpen en er zijn nu acht biggetjes te bewonderen in ons park”, vertelt dierverzorger Rob Holterman. “Moeder en de biggetjes maken het goed.”

Na exact drie maanden, drie weken en drie dagen komen de biggetjes ter wereld. “De kleintjes rennen rond, spelen samen en klimmen veel over elkaar heen. Zij zijn lekker actief en onderzoekend”, aldus de dierverzorger. “De Bonte Bentheimerbiggen zijn te herkennen aan hun vlekken op de roze huid. Die zijn gebruikelijk bij dit zeldzame huisdierenras.”

De pasgeboren biggen zijn op het Boerenerf te bewonderen voor bezoekers. “De eerste dagen waren de zeug en de biggen binnen in de stal, maar zij zijn sinds vandaag buiten te vinden in de modder”, laat Rob weten. “Wie een bezoek brengt aan ons park, kan aan het einde van de ronde dus even komen kijken bij Josephine en haar kleintjes.” Sinds maandag 25 mei kun je weer op bezoek bij de dieren in DierenPark Amersfoort, als je vooraf je aankomsttijd reserveert