Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Beer zet klauwen in cadeau

Vandaag verblijdt Sinterklaas ons park met een bezoek. “Gelukkig gingen de goedheiligman en de Pieten niet stilletjes ons park voorbij”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “Nieuwsgierig liepen de maki’s op de gezonde snoepletters af die op hun eiland waren gestrooid. Ook de beer en de olifanten stortten zich op hun ingepakte Sinterklaascadeaus.

Beer Kokkie is één van de eerste dierenbewoners die je tegenkomt in het Amersfoortse dierenpark en hij was dan ook de eerste die een pakje ontving. Al snel bleef er niets meer over van zijn verrassing. “De Pieten hadden duidelijk hun best gedaan op het mooi ingepakte cadeau, maar Kokkie was vooral bere-nieuwsgierig naar de inhoud”, aldus Marije. “Ik weet niet of hij met zijn aanpak helemaal het goede voorbeeld heeft gegeven aan de kinderen, maar ik denk dat het er bij menig pakjesavond hetzelfde aan toe zal gaan.”

Voor de ringstaartmaki’s geen letter van banket, maar de Sint had voor hen pakketjes van appel in petto. Bij een groot dier hoort een groot cadeau, moeten de Pieten gedacht hebben, dus de olifantenfamilie kreeg een enorme zak boordevol lekkernijen. De grijze reuzen holden op hun reuzenpakket af en ontdekten dat een zak vol hooi en groenten niet alleen lekker is, maar ook leuk om mee te spelen. Sinterklaas brengt ook nog een bezoek aan de tijgers voor hij weer vertrekt uit DierenPark Amersfoort.