Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Dag van de Duurzaamheid

In DierenPark Amersfoort vond vanmorgen de officiële opening plaats van de Duurzame Week 033 in Amersfoort, op de nationale Dag van de Duurzaamheid. Ons park schakelde de hulp in van vijftig kinderen uit groep acht van Basisschool De Bolster, die creatieve ideeën aandroegen voor het park om plastic flesjes in te zamelen. “Wij ontdekten dat plastic flesjes scheiden in de praktijk nog niet zo makkelijk is”, vertelt projectleider Renate Kok.

Tijdens deze officiële opening presenteerden de leerlingen hun ideeën op de vraag: ‘hoe zorg je dat alle plastic flesjes die in het dierenpark worden gebruikt uiteindelijk op de juiste plaats terechtkomen?’. Ons park hield afgelopen zomer een proef, waarbij bezoekers hun lege plastic flesjes in aparte afvalbakken konden gooien. “Wat bleek: in de bakken voor plastic flesjes vonden wij nog veel ander afval en in de ‘gewone prullenbakken’ doken juist plastic flesjes op”, aldus Renate. “Tijd om de hulp van jonge creatievelingen in te schakelen.”

Vooraf dachten de vijftig basisschoolleerlingen uit groep acht na over duurzame oplossingen, die zij vanmorgen presenteerden aan het dierenpark en aan wethouder Astrid Janssen, onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen Gemeente Amersfoort. “Er borrelden leuke, creatieve ideeën op, waar wij als park natuurlijk heel blij mee zijn. Daarnaast is het ook heel fijn om te zien dat jonge kinderen zo enthousiast nadenken over duurzaamheid en het zuinig omgaan met de natuur; zij zijn immers de toekomst”, vertelt Renate. Het evenement is de start van de Duurzame Week 033 die van 10 tot en met 14 oktober plaatsvindt in Amersfoort. Tal van groepen en organisaties bieden tijdens deze dagen de inwoners van Amersfoort de kans om kennis te maken met ‘duurzaam leven’ en ‘samenleven’. Ook wie al duurzame stappen heeft gezet, kan door de activiteiten nieuwe inspiratie opdoen.