Koop je tickets

Wilde Wildlife Weken

Ontdek in de voorjaarsvakantie (van 18 februari t/m 5 maart 2023) samen met je familie de Wilde Wildlife Weken in DierenPark Amersfoort. Terwijl je lekker klautert en glijdt kom je alles te weten over bedreigde diersoorten én hoe jij kan helpen om de natuur te beschermen, dichtbij en ver weg.

Deze voorjaarsvakantie

Beleef de Wilde Wildlife Weken, die volledig in het teken staan van natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt deze projecten, zodat onder andere de neushoornpopulatie in Azië wordt vergroot, levens van Grévyzebra’s worden gered de lokale bevolking vreedzaam leert samenleven met de leeuw op de Afrikaanse savanne.

Wilde Wildlife Weken

En jij kan helpen! Stem tijdens jouw dagje uit op het dierenproject dat volgens jou extra steun verdient. Neem ook deel aan de gratis Kindercolleges, excursies en rondleidingen in DierenPark Amersfoort. Kom samen met je gezin alles te weten over de natuur én hoe jij kan helpen om het te beschermen.

Ticket bestellen

Wat is er te doen?

  • Stem op jouw favoriete project. Welk project krijgt van jou een extra steuntje in de rug: de neushoorn, de leeuw of de zebra? Lever jouw stem in op het Pretplein!
  • Luister tijdens de Kindercolleges naar de boswachter en bioloog die alles vertellen over de dieren en de natuur dicht bij huis en ver weg. Elke dag om 12.00 uur is de Salon van Restaurant de Buitenplaats dé plek om naar de dierenverhalen te luisteren. Bekijk het programma!
  • Volg een Wildlife-rondleiding. Elke dag start er om 14.00 uur een rondleiding door het park. De gids neemt je mee langs alle projecten die het Wildlife Fund steunt.
  • Bezoek de Wildlife-markt. Struin langs de sfeerkramen verspreid door het park en verzamel alle stempels op je stempelkaart!
  • Speciaal voor abonnementhouders: volg een excursie onder begeleiding van een NatuurWijzer van Utrechts Landschap door het bos in en rondom het dierenpark. Spot samen de wonderen van de inheemse natuur. Meld je binnenkort gratis aan via deze pagina.

Flessenactie voor scholen

Doe met jouw hele klas mee met de flessenactie en verzamel zoveel mogelijk petflessen om luiaards en hun leefomgeving te beschermen. De opbrengst gaat naar natuurbeschermingsorganisatie Proyecto Tití die sinds 2015 het Colombiaanse leefgebied van de bedreigde luiaard en andere dieren beschermt. De organisatie behoudt de prachtige Colombiaanse natuur door bomenkap tegen te gaan, nieuwe bomen te planten en plastic te recyclen. Alle basisschoolklassen die flesjes inleveren maken kans om een dagje uit naar DierenPark Amersfoort te winnen! Meedoen? Bekijk de uitleg en actievoorwaarden.

Tickets met korting

Ben jij er klaar voor om de Wilde Wildlife Weken te bezoeken in DierenPark Amersfoort? Bestel nu je tickets online en krijg 5% korting!

Ticket bestellen