Tickets Tot € 2,- korting
Tickets Tot € 2,- korting
Dierenpark Amersfoort

Er is opnieuw vogelgriep geconstateerd in Nederland. Om verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan, heeft het ministerie van Landbouw landelijke maatregelen getroffen. Dit betekent dat de vogels die behoren tot de risicogroep voorlopig niet in contact mogen komen met wilde vogels. De maatregelen die zijn opgesteld, zijn ook van toepassing voor DierenPark Amersfoort. Dit betekent dat een aantal volières tijdelijk niet toegankelijk zijn voor bezoekers en een aantal vogels binnen blijven en niet zichtbaar zijn. Bezoekers mogen wel langs de verblijven lopen. 

De helmparelhoenders zijn binnen geplaatst en zijn daarom niet zichtbaar voor bezoekers. Daarnaast is Snavelrijk deels geopend. De kippen, vogels aan de vogellaan, flamingo’s, Japanse kraanvogels en ganzen blijven (in een aangepaste ruimte) in hun buitenverblijf. Zo blijven deze vogelsoorten zichtbaar voor bezoekers. 

Voor de wevervogels, pinguïns en parkieten verandert de situatie niet, aangezien deze vogels niet tot de risicogroep behoren. 

Deze situatie blijft van kracht zolang de maatregelen vanuit het ministerie van Landbouw gelden.