Koop je tickets

Veilig Samen Uit

Wij gaan voor een leuk én veilig dagje uit. In ons dierenpark volgen wij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Hier lees je alles over wat dit betekent voor jouw dagje uit.

Laatste update: zaterdag 18 december 2021, 20:00 uur

Let op: DierenPark Amersfoort is gesloten. Bekijk op deze pagina wat voor jouw type ticket of abonnement van toepassing is.   

Hoe ziet jouw bezoek eruit?

Wij gaan voor een leuk én veilig dagje uit. Jouw bezoek komt er anders uit te zien dan je misschien gewend bent. Hier lees je alles over wat de huidige maatregelen betekenen voor jouw dagje uit.

Wij vragen je om vooraf een datum en uur van aankomsttijd te reserveren als je een ticket koopt of al hebt. Zo zorgen we voor een betere spreiding bij onze entree. Abonnementhouders hoeven niet meer te reserveren.

Blijf thuis als jij of iemand in je huishouden koorts of verkoudheidsklachten (zoals een loopneus, keelpijn, hoesten, verhoging) heeft. Heb je jouw bezoek al gereserveerd, dan kun je via de link in de bevestigingsmail een nieuw tijdslot reserveren.

Om DierenPark Amersfoort te bezoeken heb je nu géén coronatoegangsbewijs nodig. Bij de afhaallocaties in onze horeca is er, net als in de rest van Nederland, geen coronatoegangsbewijs nodig.
Alleen wanneer je binnen in een horecagelegenheid wil consumeren, dan zal er wel om een bewijs worden gevraagd.

Vanuit de overheid is het verplicht om anderhalve meter afstand te houden tot andere huishoudens. Wij verzoeken je vriendelijk daar rekening mee te houden.

Het is verplicht om een mondkapje te dragen in onze binnenlocaties voor iedereen vanaf 13 jaar, ook in de restaurants waar een QR-code wordt gescand. In de buitenlucht is het niet verplicht om een mondkapje te dragen.

Onze binnenlocaties zijn weer volledig geopend. Wegens de aangescherpte RIVM-maatregelen is het verplicht om een mondkapje te dragen in onze binnenlocaties. Het maki-eiland (dat zich buiten bevindt) is alleen toegankelijk onder begeleiding van gidsen, omdat wij anders geen 1,5 meter afstand kunnen garanderen tussen de dieren en bezoekers.

Betalen

Wij vragen je om zoveel mogelijk contactloos of met je pinpas te betalen. Op een aantal locaties is contant betalen niet mogelijk.

Was regelmatig je handen. Wij zorgen voor extra hygiënemaatregelen.

Had jij een ticket of een abonnement dat geldig was in de periode dat ons park gesloten was? Bekijk deze pagina om te zien wat voor jou van toepassing is.

Veelgestelde vragen

Coronamaatregelen

 • Heb ik een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig om het park te bezoeken?
  Nee, volgens de laatste berichten vanuit de overheid is het op dit moment niet nodig om een coronatoegangsbewijs (QR-code) te hebben om ons park te bezoeken. Je hoeft dus géén coronatoegangsbewijs bij de entree te laten zien. Ook bij de toiletten en de afhaallocaties in onze horeca is er, net als in de rest van Nederland, geen coronatoegangsbewijs nodig. Alleen wanneer je binnen in een horecagelegenheid wil consumeren, dan zal er wel om een bewijs worden gevraagd. Het is op dit moment nog onduidelijk wat het toekomstige gebruik van een coronatoegangsbewijs precies gaat betekenen voor DierenPark Amersfoort en wanneer dit precies ingaat. Wij wachten de verdere informatie van de overheid hierover af. Als er meer duidelijk is, communiceren wij hierover via onze Veilig Samen Uit-pagina en via onze social mediakanalen.
 • Moet ik nog steeds een bezoek reserveren?
  Wij vragen je om een datum en uur van aankomsttijd vooraf te reserveren als je een ticket koopt of al een ticket hebt. Zo zorgen we voor een betere spreiding bij onze entree en op andere drukkere plekken in het park. Alleen voor abonnementhouders is het niet nodig om te reserveren.
 • Moet ik een mondkapje dragen?
  Wegens de aangescherpte RIVM-maatregelen heeft de overheid bepaald dat op de binnenlocaties van doorstroomlocaties een mondkapje moet worden gedragen voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit geldt ook voor deze locaties in ons park. Het is dus verplicht een mondkapje te dragen in onze winkels en binnenlocaties. Wil je binnen in een horecagelegenheid consumeren, dan moet je je coronatoegangsbewijs laten controleren en ook daar een mondkapje dragen. In het buitenlucht is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Bekijk voor je bezoek de Veilig Samen Uit-pagina voor alle actuele maatregelen.
 • Is er eenrichtingsverkeer in het park?
  Nee, maar wij blijven wel een route adviseren als je alle dieren in het park wil zien.
 • Er zijn geen tijdsloten meer beschikbaar, kan ik toch komen?
  Vervelend dat er geen tijdsloten meer beschikbaar zijn. Vanwege de huidige richtlijnen van het RIVM kunnen wij per dag een beperkt aantal bezoekers ontvangen in ons park. Het kan daarom zijn dat de dag of het tijdstip van jouw keuze al vol is. Hopelijk kun je jouw bezoek op een andere dag of tijd plannen!
 • Bekijk alle vragen over Coronamaatregelen >