Veilig Samen Uit

Geweldig nieuws! Na een sluiting van vijf maanden zijn wij weer open.

Had jij een ticket of een abonnement dat geldig was in de periode dat ons park gesloten was? Bekijk deze pagina om te zien wat voor jou van toepassing is.

Laatste update: 15 september 2021 09:00 uur

Hoe ziet jouw bezoek eruit?

Wij gaan voor een leuk én veilig dagje uit. Jouw bezoek komt er anders uit te zien dan je misschien gewend bent. Hier lees je alles over wat dit betekent voor jouw dagje uit.

Reserveer de aankomsttijd van je bezoek vooraf online, ook als je abonnementhouder bent of al een ticket hebt.

 

Wij creëren de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden. Wij verwachten dat jij je als bezoeker houdt aan de aangepaste maatregelen. Om de afstand mogelijk te maken, zijn sommige dierverblijven niet of gedeeltelijk te bezoeken.

 

Je kunt voor maximaal twee personen reserveren, met uitzondering van kinderen en personen uit eenzelfde huishouden. Dan hoef je onderling geen 1,5 meter afstand te houden. 

 

Betalen

Je kunt tijdelijk niet met contant geld betalen, maar alleen contactloos of met je pinpas.

 

Er is een eenrichtingsroute in het park. Zo zorgen wij dat het niet te druk wordt. Bewonder de dieren dus via de aangegeven route.

 

Blijf thuis als jij of iemand in je huishouden koorts of verkoudheidsklachten (zoals een loopneus, keelpijn,  hoesten, verhoging) heeft. Heb je jouw bezoek al gereserveerd, dan kun je via onze website een nieuw tijdslot reserveren.

Welke maatregelen nemen wij?

Wij geven jou drie garanties tijdens jouw dagje uit. Deze komen uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’ en passen bij de richtlijnen van het RIVM. Dit kun jij van ons verwachten:

 1. We zorgen ervoor dat er de mogelijkheid is om 1,5 meter afstand tussen de huishoudens te houden
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen

Vanaf 25 september

In de eerste instantie is het niet nodig om vanaf 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs te hebben om een bezoek aan een dierentuin te brengen. Welke gevolgen dit precies gaat hebben voor ons reserveringssysteem, toegestane capaciteit en onze horeca is nog onduidelijk. Zodra daar meer over bekend is, vind je het terug op deze Veilig Samen Uit-pagina.

....

Veelgestelde vragen

Heropening

 • Welke verblijven of locaties in het park kunnen tijdelijk niet bezocht worden?

  Onze binnenlocaties zijn weer open! Wel geldt daar een maximaal aantal personen, onze binnenlocaties zullen daarom voor een groot deel openen onder begeleiding. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen en medewerkers. We gaan ervoor dat de binnenlocaties zo vaak mogelijk geopend zijn, maar het kan dus voorkomen dat locaties gesloten zijn op het moment dat je ons park bezoekt. Dit geldt dus voor het Rijk der Reuzen (binnenverblijf olifanten, olifanten zijn meestal vanaf 10.00 uur buiten), het Schildpaddenhuis (Reuzenschildpadden), het Honderdduizend Dierenhuis (reptielen, insecten en museum) en De Nacht (met o.a. de luiaards). Goed om te weten dat De Nacht maar vanaf 13.00 tot 15.00 uur geopend is (is het weekend van 11.00 tot 15.00 uur), maar ook die opening is afhankelijk van de beschikbaarheid. Het maki-eiland is af en toe open, maar dit is ook alleen onder begeleiding van gidsen. Toiletten zijn natuurlijk altijd open en voor onze horeca werken wij met afhaallocaties en verschillende zitplekken, verspreid door het park. 
 • Heb ik een een negatieve coronatest nodig om het park te bezoeken?

  Nee,  volgens de laatste berichten vanuit de overheid is er geen sneltest nodig om een bezoek aan ons park te brengen. We zijn ervan overtuigd dat ons dierenpark veilig en verantwoord open kan met de huidige Veilig Samen Uit-maatregelen
 • Waar kan ik eten en drinken in het park?

  Onze afhaalhoreca is geopend en door het park zijn verschillende zitplekken geplaatst. Wij bieden een assortiment aan dat je kunt afhalen op verschillende horecalocaties in ons park. Denk aan patat, snacks en verse broodjes. Er wordt ook rekening gehouden met dieetwensen.  
 • Mag ik alleen met mijn gezin op bezoek komen of kan ik ook langskomen met vrienden / opa’s en oma’s?

  Wij houden hiervoor de richtlijnen vanuit het RIVM aan. Reserveer voor maximaal twee personen, met uitzondering van kinderen en personen uit eenzelfde huishouden. Dan hoef je onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Moet ik een mondkapje dragen?

  Als je ons park bezoekt, is het niet verplicht om een mondkapje te dragen, ook niet in onze binnenlocaties. Bekijk voor je bezoek de Veilig Samen Uit-pagina om te lezen hoe jouw dagje uit in het park eruit ziet.
 • Hoe gaat het met het park?

  Om meer uitleg te geven over hoe het nu met ons park gaat: het zijn financieel moeilijke tijden voor de hele dierenparkbranche en dus ook voor ons park. Zowel de tijdelijke sluitingen van ons dierenpark als de aangepaste maatregelen binnen de anderhalvemetersamenleving hebben grote impact op ons park. Naast de eerdere sluitingen, kennen we tijdens de weken dat wij open zijn, onder andere een beperkte bezoekerscapaciteit en een beperkte openstelling van onze horeca- en retaillocaties. De derde en zeer lange sluiting was ook weer een harde financiële klap. Hierdoor waren wij maanden dicht en konden daardoor onder andere niet open tijdens kerst-voorjaars- en meivakantie. Het afgelopen jaar hebben wij al ingrijpende, maar helaas ook noodzakelijke maatregelen getroffen. Zo is er een reorganisatie doorgevoerd en zijn de investeringen naar een minimum teruggebracht. We stevenen hierdoor af op een aanzienlijk verlies. Onze focus blijft liggen op het verzorgen van de dieren en, nu het weer mag, kunnen verzorgen van een leuk en veilig dagje uit voor onze bezoekers. Uiteraard zullen wij jullie weer verwelkomen binnen de geldende maatregelen, want natuurlijk staat gezondheid en veiligheid voorop. We kijken hoopvol vooruit!
 • Bekijk alle vragen over Heropening >