Veilig Samen Uit

Goed nieuws: ons park is weer open voor bezoekers! Ga met je gezin op ontdekking in ons avontuurlijke park en ontmoet de dieren. Weer fijn samen naar buiten tussen de dieren, binnen de regels van de 1,5 metersamenleving. Wij kijken naar jou uit!

Hoe ziet jouw bezoek eruit?

Wij gaan voor een leuk én veilig dagje uit. Jouw bezoek komt er anders uit te zien dan je misschien gewend bent. Hier lees je alles over wat dit betekent voor jouw dagje uit.

Reserveer je bezoek vooraf online, ook als je abonnementhouder bent of al een ticket hebt.

Wij zorgen ervoor dat je, ook in de huidige situatie, een fijn dagje DierenPark Amersfoort beleeft. Wij creëren de mogelijkheid om de 1,5 meter afstand te houden en dat betekent dat sommige dierverblijven gedeeltelijk te bezoeken zijn (zo is ons nachtdierenverblijf met o.a. de luiaards gesloten), de Klim Alles-routes bij de beer en parkieten in de ochtend zijn gesloten en je geen gebruik kunt maken van onze rookzones. Ons park is daarmee een volledig rookvrij park. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat jij als bezoeker je houdt aan de aangepaste maatregelen. Tip: wil je op een rustiger moment ons park bezoeken? Reserveer dan een tijdslot in de middag.

Betalen

Je kunt tijdelijk niet met contant geld betalen, maar alleen contactloos of met je pinpas.

Bewonder de dieren via de aangegeven route. De route gaat één kant op, dus je kunt niet terug. Zo zorgen wij dat het niet te druk wordt. Op verschillende plekken kun je eten of drinken afhalen.

Blijf thuis als jij of iemand in je huishouden koorts of verkoudsheidsklachten (zoals een loopneus, keelpijn,  hoest, verhoging) heeft. Heb je jouw bezoek al gereserveerd, dan kun je via onze website een nieuw tijdslot reserveren.

Welke maatregelen nemen wij?

Wij geven jou drie garanties tijdens jouw dagje uit. Deze komen uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’ en passen bij de richtlijnen van het RIVM. Dit kun jij van ons verwachten:

 1. We zorgen ervoor dat er de mogelijkheid is om 1,5 meter afstand tussen de huishoudens te houden
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
....

Veelgestelde vragen

Heropening

 • Hoe kan ik mijn bezoek aan het park reserveren?

  Via onze website reserveer je vooraf de aankomsttijd van je bezoek, om drukte bij de entree te vermijden. Dit is voor iedereen nodig, ook als je al een ticket of abonnement hebt. Reserveer hier jouw bezoek.
 • Hoe gaat het met het park?

  Het zijn financieel moeilijke tijden voor de leisurebranche en dus ook voor ons park. Zowel de sluiting van ons park als de 1,5 metersamenleving hebben grote impact op ons park. We hebben onze bezoekers in deze tijden dan ook hard nodig om financieel gezond te blijven. Gelukkig zien wij dat veel mensen ons park weten te vinden, dat waarderen wij enorm. We kunnen daarom ook hoopvol vooruitkijken.
 • Ik heb een kortingsvoucher of -pas. Hoe kan ik reserveren?

  Je kunt ons park alleen bezoeken met een gereserveerd tijdslot. Reserveer hier als je een kortingsbon of -pas hebt (bijvoorbeeld VVV-pas of een kortingsbon via een abonnement op een ander park). Je kunt hier vanaf 1 juli ons park mee bezoeken. Ga dan naar ‘Ik heb een kortingsbon of -pas’ en kies je aankomsttijd. Binnen dat tijdslot kun jij jouw bon of pas verzilveren aan onze kassa. Zorg dat je de geldige kortingsbon of -pas bij je hebt en dat je contactloos kunt betalen. Veel plezier!
 • Mag ik alleen met mijn gezin op bezoek komen of kan ik ook langskomen met vrienden / opa’s en oma’s?

  Wij houden hiervoor de richtlijnen vanuit het RIVM aan. Bezoekers binnen hetzelfde huishouden kunnen ons park bezoeken en hoeven onderling geen 1,5 m afstand tot elkaar te houden. Bezoek je het park dus met iemand uit een ander huishouden, houd dan 1,5 meter afstand. Jonge bezoekers met een kinderticket (t/m twaalf jaar) mogen wel bij volwassenen aansluiten van een ander huishouden.
 • Mag mijn hond mee naar binnen?

  Ja! Sinds 1 september kunnen wij jouw viervoeter weer verwelkomen in ons park. Je kunt jouw entreeticket en/of aankomsttijd reserveren via onze website; je hoeft geen apart kaartje voor je hond te reserveren.
 • Kan ik nog wel gebruik maken van de toiletten of iets te eten halen?

  Zeker, je kunt op verschillende plekken in het park een hapje eten of drinken afhalen. Ook kun je gebruikmaken van toiletten.
 • Welke verblijven of locaties in het park kunnen tijdelijk niet bezocht worden?

  Het maki-eiland is tijdelijk niet toegankelijk. Daarnaast is het nachtdierenverblijf (met onder andere onze luiaards) gesloten. Dit doen wij om groepsvorming te voorkomen, de 1,5 meter afstand te waarborgen tussen bezoekers en uit voorzorg voor diersoorten die mogelijk besmet kunnen raken. Daarnaast zijn gedeeltes van de Klim Alles-route in de ochtend afgesloten en is het op dit moment niet mogelijk om een vlucht te maken in de Ooievaart. Onze restaurants zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel eten of drinken afhalen bij verschillende horecalocaties.
 • Bekijk alle vragen over Heropening >