Wat is er vandaag te doen?

11:00 uur - 11:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de rode panda’s

12:00 uur - 12:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de chimpansees

13:00 uur - 13:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de olifanten

14:00 uur - 14:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de roofdieren

15:00 uur - 15:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de pinguïns

Download de app voor details

< Parkagenda

Poep & ZOO

Drollen, scheetjes, flatsen … Steek deze voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart) je neus in de wereld van de drol. Kom binnen lekker opwarmen en leer een hoop over de grote boodschap van de dieren. Ontdek waarom bavianen smullen van olifantenpoep, speel een deuntje op het scheetorgel en help de professor in het Grote Poep-laboratorium.

Duik in de wereld van de drol!

Hoe vaak ga jij naar de wc? Een luiaard klimt maar één keer in de week uit de boom om een grote boodschap te doen. Wij weten dus wel wie de grootste schijterd is, een luiaard of jij! Toch win jij het vast niet van de termiet, de grootste ‘scheterd’ op aarde. Dit insect laat elke twintig seconden een windje. Dit en nog veel meer kom jij te weten in de voorjaarsvakantie. Leuk voor kleine én grote mensen in de poep-en-plas-fase.

Koop je ticket online

 

Wat is er te beleven?

  • Stap naar binnen in het Grote Poep-lab, waar onze professor bezig is met dé uitvinding van de eeuw om beter voor het milieu te zorgen. Hij heeft alleen nog jouw hulp nodig om zijn machine te laten werken. Gebruik al je poepkennis en kom tot een verrassende ontdekking. Adviesleeftijd: zes tot tien jaar.
  • Ontdek een HOOP activiteiten binnen in Restaurant de Buitenplaats. De papa’s en mama’s kunnen lekker opwarmen met een kop koffie terwijl de kleintjes van alles ontdekken. Steek je neus in de bips van een leeuw, voel met je hand in een toiletpot en speel op het scheetorgel. Adviesleeftijd: twee tot zes jaar.
  • Kom poeppluizen: steek je neus eens dieper in de poep en ontdek wat de ontlasting zegt over een dier. Elke dag tussen 12.00 en 15.00 uur.
  • Klauter langs de dierbewoners en stel al je poepvragen aan een Gids of dierverzorger. Die kan jou de meest smeuïge weetjes vertellen over de dieren.

Koop je tickets online

Poep & ZOO is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en is gratis voor iedereen die een bezoekje brengt aan DierenPark Amersfoort in de voorjaarsvakantie.

Koop je ticket online
....